Ekohjulet

Ekohjulet är ett tidigare initiativ som arrangerades av Axfoundation. Axfoundation ställde upp ett pariserhjul på Medborgarplatsen under en lördag och söndag i juni 2012. I korgarna satt forskare och experter inom hållbarhetsområdet från femton universitet, högskolor och organisationer. Det var gratis att åka och slumpen avgjorde i vems korg man hamnade. Under den tid som åkturen varade fick man lyssna och ställa frågor och förhoppningsvis klev man av lite klokare än vad man var när man klev på.

Vad menas egentligen när man pratar om hållbar utveckling? Är det att kycklingen är ekologisk? Att fabrikerna inte använder barnarbetare? Att vattnet är rent och att kläderna inte är fulla med kemikalier?Det är inte självklart att man har koll på det där. Det är heller inte självklart att man vet vilken forskning som bedrivs för att uppnå en mer hållbart utveckling. Men de utmaningar vi står inför är så stora och många att vi måste ha lite mer koll, så att vi har möjlighet att göra medvetna val i vår vardag.

Deltagare från Beckmans Designhögskola, Handelshögskolan i Stockholm, Karolinska Institutet, Kungliga Tekniska Högskolan, Stiftelsen Lantbruksforskning, Stockholm Resilience Center, Stockholms Universitet, Sveriges Lantbruksuniversitet, Södertörns Högskola, Albaeco, Fair Trade, Naturskyddsföreningen, Naturvårdsverket, Regeringskansliet, Trädgård på spåret

Våra projekt inom Framtidens material

Våra projekt inom Framtidens mat