Axfoundation söker: Serviceproffs på halvtid till Torsåker gård (tillsatt)

2023.12.21

Är du en strukturerad person som älskar service och har förmågan att se människors behov innan de själva gör det? Gillar du teknik och att lösa problem samt vill vara en del av en verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett mer hållbart samhälle? Då kanske just du är vår nya kollega! Just nu söker vi förstärkning till serviceteamet på Torsåker gård. Ansök senast 28 januari!

Torsåker gård är Axfoundations testgård och praktiska utvecklingscentrum, vackert beläget vid sjön Fysingen i Upplands Väsby. Genom Torsåker gård bidrar Axfoundation till att accelerera omställningen till hållbara livsmedelssystem för klimatet, miljön och folkhälsan – samt medverkar till att öka takten inom hållbar livsmedelsinnovation.

Vi söker dig som älskar att ge service och vill vara del av den operativa verksamheten på Torsåker gård. I din roll bidrar du till att uppnå Axfoundations målsättning med Torsåker gård genom att säkerställa att våra lokaler alltid är i strålande skick samt en mötes- och servicehantering av mycket god kvalitet.

I rollen ingår följande ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Som del av serviceteamet ser du till att lokalerna alltid är inbjudande och välkomnande interiört och exteriört. Du ser till att växter mår bra samt att det alltid finns kaffe, frukt, fika m.m. utifrån Axfoundations höga hållbarhetsstandarder.
 • Du deltar i det dagliga löpande arbetet, allt från gästkontakt, servering och förberedelser för möten och event på Torsåker gård.
 • Under säsong förekommer även en del arbete i köksträdgården där vi odlar grönsaker, frukt, bär och örter.
 • Du är en problemlösare som kan hjälpa gäster med alltifrån att koppla upp externa mötesdeltagare på satellitmöten i vår hörsal till att se till att gästanvändare i testköken har rätt kläder.

Vi tror att du:

 • Är ett serviceproffs. Som en del av serviceteamet läggs stor vikt vid din kvalitetsmedvetenhet.
 • Är självgående och har förmågan att själv se vad som behöver göras när du väl lärt dig rutiner.
 • Är prestigelös och gillar att vara i konstant lärande.
 • Har hög integritet och förstår värdet av sekretess när det är nödvändigt.
 • Trivs i en föränderlig miljö och ser det som möjligheter.
 • Är strukturerad, noggrann och samtidigt duktig på att få människor att trivas. Det är också en stor fördel om du är händig och inte tvekar inför att skruva ihop ett skoställ eller starta om ett presentationssystem om det laggar.
 • Har lätt för att uttrycka dig samt talar och skriver obehindrat i både svenska och engelska.

Tjänsten förutsätter att du har körkort och tillgång till bil då kollektivtrafiken till Torsåker gård är bristfällig.

Vi erbjuder:

Vi erbjuder en halvtidstjänst i fantastisk arbetsmiljö. Du kommer vara en del i en framåtlutad arbetsplats som andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.

 • Omfattning: Halvtidstjänst. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.
 • Start: Tillträde snarast möjligt.
 • Arbetsplats: Torsåker gård strax norr om Stockholm.
 • Arbetstider: Arbetstiderna är varierande. Majoriteten är däremot förlagd till dagtid under vardagar.

Befattningen är en del av organisationen inom Fysingen Fastighets AB med arbetsplats på Torsåker gård i Upplands Väsby. Rollen har ett nära samarbete med platskoordinator Johanna Westberg och rapporterar till platschef Marie Wallin och Verksamhetschef Anna Henning Moberg.

Axfoundation strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet detta medför.

Om teamet:

På Torsåker gård har vi olika ansvarsområden men vi överlappar varandra och hjälps åt med alltifrån köks- och trädgårdsarbete till servering när det krävs. Den operativa verksamheten på Torsåker gård omfattar idag fem heltidstjänster som i år ska kompletteras med två ytterligare halvtidstjänster. Teamet på Torsåker gård arbetar tillsammans och sömlöst med kollegorna inom Axfoundation. Dessutom finns ytterligare samarbete och stödfunktioner genom en ekonomiansvarig, en fastighetsansvarig, städ- samt gårdspersonal, vaktmästeri, driftsrelaterade frågor med mera. Det finns även samarbetsavtal för servicetjänster som nyttjas vid arbetstoppar samt större möten/event.

Om Torsåker gård:

På Torsåker gård, träffas en mängd olika aktörer – forskare, producenter, entreprenörer, representanter från handeln och grossistled med mera – för kunskapsutbyte och praktisk innovation. Som fristående och icke vinstdrivande verksamhet samlar Axfoundation både näringsliv och akademi, för att tillsammans utveckla innovativa, systemförändrande lösningar som kan skalas upp och bidra till en hållbar utveckling.

Vi som arbetar praktiskt här är Axfoundations operativa innovations- och utvecklingsteam. Vi tar hand om alla besökare och driver det praktiska utvecklingsarbetet i testkök och experimentträdgård. Gården är inte öppen för allmänheten så alla möten är planerade.

På Torsåker finns ett modernt livsmedelsutvecklingscentrum där varje besökare är en del av en testbädd för framtidens hållbara måltider. Därutöver finns flera historiska byggnader samt kontor för Axfoundations medarbetare, som alla behöver underhållas av oss.

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret för ett hållbart samhälle. Vi tror på företagande som förändringskraft och på breda samarbeten med relevanta aktörer i samhället. Tillsammans med över 300 partners driver vi runt 30 projekt inom Hållbar produktion och konsumtion, Framtidens mat och Cirkulär ekonomi.

Axfoundation innoverar och accelererar lösningar för en hållbar värld. Vi arbetar resultatorienterat och praktiskt med att hitta lösningar på lokala och globala hållbarhetsutmaningar för att driva verklig transformativ förändring. Vi är mer en ”do tank” än en ”think tank”.

Axfoundation arbetar med hållbarhet i ett helhetsperspektiv, där miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet överlappar. Tillsammans tacklar vi praktiska frågor som rör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar.

Rekryteringsprocessen

Sista ansökningsdag är den 28 januari 2024. Då vi rekryterar löpande kan tjänsten tillsättas före sista ansökningsdag.

Skicka din ansökan till och ange ”Serviceproffs” i ämnesraden.

Kontakt

Våra projekt inom Framtidens mat

Aktuellt inom Framtidens mat