Axfoundation söker: Passionerad och miljömedveten kock på halvtid till Torsåker gård

2023-12-21

Är du en passionerad och noggrann matkreatör som får saker att hända? Är du miljöintresserad och har ambitionen att som kock utvecklas inom hållbara måltidslösningar? Vill du dessutom vara en del av en verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett mer hållbart samhälle? Då kanske just du är vår nya kollega! Just nu söker vi ytterligare en kock till vårt operativa innovations- och utvecklingsteam på Torsåker gård. Ansök senast 31 januari!

Torsåker gård är Axfoundations testgård och praktiska livsmedelsutvecklingscentrum, vackert beläget vid sjön Fysingen i Upplands Väsby. Genom Torsåker gård bidrar Axfoundation till att accelerera omställningen till hållbara livsmedelssystem för klimatet, miljön och folkhälsan – samt medverkar till att öka takten inom hållbar livsmedelsinnovation.

Om rollen:

På Torsåker gård serveras måltider med utgångspunkt i vad den samlade forskningen anser är hållbart för både planet och hälsa. Vi tror att begränsningar föder kreativitet och vi använder därför endast de råvaror som vi tror ingår i framtidens råvarukorg. Detta innebär i praktiken att du som kock tillagar hälsosam mat av råvaror från våra projekt, våra egna odlingar på plats samt den kringliggande naturen. I arbetet ingår också att arbeta inom innovationsteamet och utveckla produkter av råvaror från de projekt som är aktuella för tillfället.

Ambitionsnivån när det kommer till hållbarhet, näring och smak är hög. I rollen arbetar du med att förbereda, tillaga och ibland också servera måltider utefter Torsåker gårds måltidskoncept, som omfattar lunch, middag, fika samt dryck.

Som en del av din roll ingår också att ta hand om och förädla de grönsaker, bär och frukter som odlats samt vilda växter som finns på platsen – genom torkning, förvällning, mjölksyrning eller någon av alla de andra tekniker som tillämpas på gården.

Vi lägger stor vikt vid att denna roll ska vara en stark bidragare till ambitionen att minimera matsvinn från verksamheten samt att skapa en unik upplevelse för gästerna på Torsåker gård.

Om dig:

Vi söker dig som har arbetat som kock i några år och då reflekterat över matens miljöpåverkan. Torsåker gård och Axfoundations uppdrag i sin helhet handlar om att bidra till en hållbar utveckling, därför ser vi att du delar dessa tankar och värderingar med oss. Du behöver däremot inte ha all kunskap om ämnet, den får du hos oss.

Som kock läggs stor vikt vid din kvalitetsmedvetenhet. Som person är du en passionerad matnörd som hela tiden letar nya smakupplevelser samtidigt som du är strukturerad och organiserad. All mat lagas från grunden på Torsåker gård, primärt utifrån våra projekt med råvaror odlade på gården och vilda växter från närliggande natur, vilket kräver nyfikenhet, noggrannhet samt ett logistiskt tänk. Dessutom är alla våra arbetslokaler visningsytor där besökare kan dyka upp närsomhelst så att hålla mycket god ordning måste vara naturligt för dig.

Du har inga problem med att arbeta ensam men trivs också i en grupp av kollegor med helt olika yrkesmässig bakgrund och kompetens. Du är prestigelös, vill hela tiden utvecklas och drivs av att hela tiden förbättra och utveckla din kunskap och ditt hantverk. Dessutom tycker du att det är självklart att hjälpas åt och tvekar inte att kavla upp ärmarna och vara behjälplig samt stötta kollegor när det behövs.

Tjänsten förutsätter att du har körkort och bil. Goda kunskaper i svenska krävs då det är det gemensamma språket i köket. För att trivas i rollen är god fysisk form en förutsättning. Såväl tunga lyft som stående arbete är en naturlig del i arbetsvardagen liksom trädgårdsarbete vid säsong. Då tjänsten är på halvtid för närvarande (med ambition om att utöka denna vartefter verksamheten växer), kan vi erbjuda flexibelt schema vid behov. Axfoundation strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet detta medför.

Vi erbjuder:

Vi erbjuder en halvtidstjänst i fantastisk arbetsmiljö. Du kommer vara en del i en framåtlutad arbetsplats som andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.

  • Omfattning: Halvtidstjänst. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Vi tillämpar provanställning.
  • Start: Tillträde snarast möjligt.
  • Arbetsplats: Torsåker gård strax norr om Stockholm.
  • Arbetstider: Arbetet är generellt sett förlagt till dagtid på vardagar men kan anpassas till att fungera ihop med studier eller liknande. Kvälls- och helgarbete kan förekomma.

Befattningen är en del av Fysingen Fastighets AB med arbetsplats på Torsåker gård i Upplands Väsby. Rollen rapporterar till Verksamhetschef Anna Henning Moberg.

Om teamet:

Den operativa verksamheten på Torsåker gård omfattar idag fem heltidstjänster. Teamet kommer att förstärkas med två halvtidstjänster där denna roll som kock (liksom en förstärkning av serviceteamet) är ny. Teamet på Torsåker gård arbetar tillsammans och sömlöst med kollegorna inom Axfoundation. Dessutom finns ytterligare samarbete och stödfunktioner genom en ekonomiansvarig, en fastighetsansvarig, städ- samt gårdspersonal, vaktmästeri, driftsrelaterade frågor med mera. Det finns även samarbetsavtal för servicetjänster som nyttjas vid arbetstoppar samt större möten/event.

Om Torsåker gård:

På Torsåker gård, träffas en mängd olika aktörer – forskare, producenter, entreprenörer, representanter från handeln och grossistled med mera – för kunskapsutbyte och praktisk innovation. Som fristående och icke vinstdrivande verksamhet samlar Axfoundation både näringsliv och akademi, för att tillsammans utveckla innovativa, systemförändrande lösningar som kan skalas upp och bidra till en hållbar utveckling.

Vi som arbetar praktiskt här är Axfoundations operativa innovations- och utvecklingsteam. Vi tar hand om alla besökare och driver det praktiska utvecklingsarbetet i testkök och experimentträdgård. Gården är inte öppen för allmänheten så alla möten är planerade.

På Torsåker finns ett modernt livsmedelsutvecklingscentrum där varje besökare är en del av en testbädd för framtidens hållbara måltider. Detta inbegriper bland annat ett stort experimentkök och fyra testkök där vi själva samt externa forskare och entreprenörer, bedriver hållbar livsmedelsutveckling.

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret för ett hållbart samhälle. Vi tror på företagande som förändringskraft och på breda samarbeten med relevanta aktörer i samhället. Tillsammans med över 300 partners driver vi runt 30 projekt inom Hållbar produktion och konsumtion, Framtidens mat och Cirkulär ekonomi.

Axfoundation innoverar och accelererar lösningar för en hållbar värld. Vi arbetar resultatorienterat och praktiskt med att hitta lösningar på lokala och globala hållbarhetsutmaningar för att driva verklig transformativ förändring. Vi är mer en ”do tank” än en ”think tank”.

Axfoundation arbetar med hållbarhet i ett helhetsperspektiv, där miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet överlappar. Tillsammans tacklar vi praktiska frågor som rör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar.

Rekryteringsprocessen

Sista ansökningsdag är 31 januari 2024. Då vi rekryterar löpande kan tjänsten tillsättas före sista ansökningsdag.

Skicka din ansökan till och ange ”Kock & måltidskoordinator” i ämnesraden.

Kontakt

Våra projekt inom Framtidens mat

Aktuellt inom Framtidens mat