Sök praktikplats på Axfoundation

2023-04-14

Vill du arbeta konkret för ett mer hållbart samhälle? Är du en person med hållbarhetsnytta och affärsmässighet i fokus? Har du ett eget driv och trivs i en entreprenöriell omgivning? Då kanske just du är rätt person att göra praktik hos oss hösten 2023! 

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett hållbart samhälle. Inom Axfoundations tre programområden accelererar och innoverar vi hållbara lösningar som berör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar. Programområdena är Hållbar produktion och konsumtion, Framtidens mat samt Cirkulär ekonomi. Axfoundations kontor finns i Stockholm, läs mer om oss här www.axfoundation.se.

Arbeta praktiskt med hållbarhetsfrågor i en innovativ och snabbrörlig verksamhet 

Som praktikant på Axfoundation får du värdefulla erfarenheter från att arbeta praktiskt med hållbarhetsfrågor i en innovativ och snabbrörlig verksamhet. Under din praktik kommer du både självständigt och tillsammans med kollegor delta i projekt som bidrar till praktiska lösningar på komplexa hållbarhetsutmaningar.  

Praktikplatsen kommer att ske inom ramen för programområdena Hållbar produktion och konsumtion samt Cirkulär ekonomi. Vilka projekt samt uppdrag som kommer vara aktuella för dig att delta i baseras på det behov som finns i pågående och potentiella projekt vid tiden för din praktik, samt din bakgrund och erfarenhet. Exempel på uppdrag kan vara att göra en nulägesanalys inom ett aktuellt hållbarhetområde samt presentera insikter, rekommendationer och beslutsunderlag om detta eller att medverka i aktiviteter i pågående projekt. 

Vi tror att du:

Läser på universitet eller högskola och har en relevant utbildning i relation till Axfoundations verksamheter. Annan erfarenhet eller kompetens inom hållbarhetsområdet är premierande. 

Som person är du en ”doer” med en egen motor samt har affärsmässighet i kombination med hållbarhetsnytta i fokus. Ett lösningsorienterat förhållningssätt kommer naturligt för dig och du trivs i en föränderlig kontext. Dessutom är du nyfiken, innovativ och modig samt vill ständigt utveckla dig själv. Att kommunicera på såväl svenska som engelska är förmågor som du besitter.  

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 12 maj. Skicka ditt CV och ett personligt brev till och märk ansökan ”Praktik HT23”. Intervjuer kommer att ske löpande. Vid frågor kontakta Stina Behrens, projektledare hållbar produktion och konsumtion på e-post Praktiken är obetald och behöver ske inom ramen för en CSN-finansierad praktikkurs.

Aktuellt