Praktik på Axfoundation

2023-11-20

Axfoundation är platsen där praktikanter kan växa och göra verklig skillnad. Vi söker kontinuerligt efter nya praktikanter som vill bli en del av vår organisation under sin studietid. Hos oss trivs personer som har ett gediget intresse för hållbar innovation, som är dedikerade lagspelare och har vilja att lära nytt. Välkommen att vara med och skapa praktiska lösningar för ett hållbart samhälle – inom allt från maten vi äter till sakerna vi köper och resurserna vi nyttjar.

Vad praktiken innehåller:

En praktikplats på Axfoundation kan göras inom något av våra tre programområden; Framtidens mat, Cirkulär ekonomi samt Hållbar produktion och konsumtion. Vi erbjuder också praktik i vårt kommunikationsteam. En praktikplats på Axfoundation innebär exempelvis att du får:

 • Arbeta praktiskt med hållbarhetsfrågor i en innovativ och snabbrörlig verksamhet
 • Värdefulla erfarenheter inom hållbarhetsfrågor
 • Bidra med researcharbete inom Axfoundations programområden
 • Arbeta praktiskt och innovativt med komplexa hållbarhetsutmaningar
 • Vara delaktig i något av våra 30 projekt som utvecklar hållbara innovationer
 • Arbeta med kommunikation av hållbarhetsfrågor i en innovativ och snabbrörlig verksamhet 

Vi välkomnar dig som:

 • Läser på universitet eller högskola och har en relevant utbildning i relation till Axfoundations verksamhet. Tidigare praktikanter har bland annat studerat på SLU, Uppsala universitet samt KTH, samt olika utbildningar inom digital kommunikation och PR.
 • Är tillgänglig en hel termin och gör studiemedelsberättigad praktik inom ramen för sin utbildning då praktiken är obetald.
 • Är en ”doer” med en egen motor. Du har affärsmässighet och hållbarhetsnytta i fokus.
 • Har ett lösningsorienterat förhållningssätt och trivs i en föränderlig kontext.
 • Är nyfiken, innovativ och modig samt vill ständigt utveckla dig själv.
 • Kommunicerar väl på svenska och/eller engelska.

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett hållbart samhälle. Inom Axfoundations tre programområden accelererar och innoverar vi hållbara lösningar som berör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar.

Exempel på projekt vi driver:

 • Sheep on Repeat: Tillsammans med en bredd av aktörer utvecklas ett proof-of-concept för att testa hur spårbarhet av ull inom modebranschen kan fungera i praktiken – från gård till galge.
 • Framtidens foder för fågel, fisk och fläsk: Vi samlar forskare och praktiker för att ta oss an två av livsmedelssystemets största utmaningar; resursslöseri och miljöpåverkan från foder.
 • The Swedish Wool Initiative: Ett branschgemensamt initiativ som möjliggör för svenska varumärken och leverantörer att få tillgång till konkurrenskraftig svensk ullråvara.

Vad erbjuder vi?

Axfoundation erbjuder dig möjligheten att utvecklas och växa i en dynamisk miljö, tillsammans med engagerade, målinriktade och talangfulla kollegor. Vi prioriterar att kontinuerligt upprätthålla och utveckla goda relationer, både internt och externt. Här får du möjlighet att vara en del av en gemenskap som aktivt arbetar för praktiska lösningar inom hållbarhet. Axfoundations kontor finns i Stockholm och Torsåker gård, vårt utvecklingscentrum för framtidens hållbara livsmedelssystem, ligger strax utanför Upplands Väsby.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan. Skicka ditt CV och ett par rader om dig själv och varför du söker praktik hos Axfoundation till och märk ansökan ”Praktik” samt om du söker till Framtidens mat, Cirkulär Ekonomi, Hållbar Produktion och Konsumtion eller Kommunikation. Praktikplatsen är aktuell för Höstterminen 2024.

Vid frågor kontakta Stina Behrens, projektledare på Axfoundation på e-post

Aktuellt

Axfoundations projekt