Kreativ kommunikatör med fokus digitala kanaler

2021-10-25

Är du en kommunikatör med kreativ höjd och riktigt vass på sociala mediekanaler och webb? Vill du arbeta konkret och praktiskt för ett mer hållbart samhälle? Då kanske just du är vår kollega!

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett hållbart samhälle. Vi tror på företagande som förändringskraft och på breda samarbeten med relevanta aktörer i samhället. Vi vill skapa verklig förändring. Inspirera människor som kommer i kontakt med det vi gör att agera för en hållbar värld, tillsammans med oss eller på egen hand. Axfoundations kommunikation spelar en central roll för att inspirera, sprida goda exempel och påverka såväl näringsliv som beslutsfattare.

Axfoundation arbetar med hållbarhet utifrån ett helhetsperspektiv, där miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet överlappar varandra. Inom Axfoundations tre programområden innoverar och accelererar vi hållbara lösningar som berör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar. Programområdena är: Hållbar produktion och konsumtion, Framtidens mat och Cirkulär ekonomi.

Det här är din roll på Axfoundation

I rollen som Kommunikatör ansvarar du tillsammans med Kommunikationsansvarig för att skapa en tydlig, stringent och integrerad kommunikation i primärt digitala kanaler. Du kommer att få huvudansvar för Axfoundations webbplats, som redaktör och beställare till webbyrå. Du har också det centrala ansvaret för att utveckla Axfoundations kommunikation i sociala medier. Vidare kommer du att bli delaktig i vissa strategiska utvecklingsprojekt inom Axfoundation, men betoning på uppdraget är att arbeta operativt med varierande kommunikativa insatser.

Detta är en ny roll på Axfoundation och det finns därmed stora möjligheter att vara med och forma rollen tillsammans med Kommunikationsansvarig.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Planera, publicera, analysera och optimera Axfoundations närvaro på deras webbplats, via deras nyhetsbrev och sociala medier som Facebook, Twitter, Instagram och LinkedIn
 • Skapa innehåll till sociala medier (bild, copy, film)
 • Grafisk formgivning av exempelvis rapporter
 • Tillsammans med kommunikationsansvarig kontinuerligt utveckla och implementera strategin för digitala kanaler
 • Stötta Axfoundations projektledare i kommunikationsplanering och genomförande av kommunikationsaktiviteter

Om dig

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom kommunikation, journalistik eller digital marknadsföring och några års arbetslivserfarenhet från liknande roller. Vi tror att du är en handlingskraftig doer som är flexibel och trivs med att anpassa dig i en föränderlig kontext. Du är trygg i ditt självledarskap och tar stort eget ansvar samt prioriterar löpande.

Du är nyfiken, innovativ och modig och vill ständigt utveckla dig själv. Du har ett genuint intresse av plattformar för sociala medier, håller dig uppdaterad inom den senaste utvecklingen, och har örat mot marken när det gäller användarnas digitala beteende. Tidigare erfarenhet från hållbarhetsområdet är meriterande, men ett personligt intresse för hållbar produktion, konsumtion och mat är minst lika betydelsefullt.

Axfoundation strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet detta medför.

För att snabbt vara på banan i rollen tror vi att du har:

 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i CMS-system, med fördel i WordPress
 • Goda kunskaper i SEO-optimering av webbplatser, både tekniskt och innehållsmässigt
 • Goda kunskaper i analysverktyg som Google Analytics
 • Goda kunskaper i Adobe (exempelvis InDesign, Photoshop, Illustrator, Premiere Pro)
 • Goda kunskaper inom annonsering i sociala mediekanaler
 • Erfarenhet av nyhetsbrev och uppföljning, exempelvis via Mailchimp

Detta kan Axfoundation erbjuda

En framåtlutad arbetsplats med kollegor som besitter en bred kompetens inom hållbarhetsfrågor och med en tydlig ambition att driva verklig förändring genom kommunikation. Organisationen andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt. Tjänsten är placerad på Axfoundations kontor på Östermalmsgatan 40 i Stockholm. Personen som anställs kommer att rapportera till Kommunikationsansvarig för Axfoundation. Axfoundation tillämpar provanställning.

Axfoundation tror på betydelsen av det fysiska mötet för att möjliggöra samarbete, relationsbyggande, kreativitet och lärande samtidigt som vi erbjuder möjligheten att variera arbete på kontoret med arbete hemifrån.

Vi tar emot ansökningar så länge annonsen är publicerad, vill du dröja så vänta inte längre än till 8 november.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Hammer & Hanborg.
Läs mer och skicka in din ansökan här: Skicka ansökan
Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringsansvarig. Fredrik Svenburg, Senior consultant, Hammer & Hanborg.

Aktuellt