Axfoundation söker: Strukturerad och relationsbyggande assistent & koordinator

2024.07.05

Vi på Axfoundation letar efter en serviceinriktad och strukturerad person som gillar att agera som möjliggörare i verksamheten. Välkommen till en nytänkande och snabbrörlig arbetsplats med kunniga, engagerade och generösa kollegor! Här finns goda möjligheter att utvecklas och ta ansvar.

I rollen som assistent & koordinator fungerar du primärt som stöd till Axfoundations styrelseordförande och till verksamhetens generalsekreterare. Rollen är central i en verksamhet som andas mod och entreprenörskap samt med ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.

Som assistent & koordinator på Axfoundation kommer du att:

 • Förbereda, planera och dokumentera styrelsemöten, hantera resebokningar etc. samt andra administrativa uppgifter som stödjer verksamheten.
 • Leda och koordinera interna verksamhetsprojekt, såsom vidareutveckling av våra två kontor och av interna arbetssätt.
 • Delta i planering och utförande av såväl våra interna som externa event.
 • Koordinera projektuppföljning och -rapportering i ett urval av våra nyckelprojekt.

De arbetsuppgifter som rör att stötta styrelseordförande uppgår till i snitt en dag per vecka, medan stödet till generalsekreteraren och verksamheten i stort drygt två dagar per vecka. Resterande tid fördelas på att ingå som koordinator i några av våra pågående hållbarhetsprojekt.

Vi tror att du:

 • Har erfarenhet från liknande roller.
 • Har ett strukturerat angreppssätt och får saker gjorda.
 • Är serviceinriktad och har lätt för att bygga goda relationer.
 • Tar stort eget ansvar och prioriterar löpande.
 • Tar egna initiativ och är proaktivt i att ta fram arbetssätt som utvecklar verksamheten.
 • Trivs med en föränderlig kontext.
 • Har goda IT-kunskaper och god datorvana inom Office 365 och signeringsprogram.
 • Har lätt för att uttrycka dig, samt talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska.
 • Vi hoppas också att du är nyfiken, innovativ och modig och att du vill utvecklas. Om du har tidigare erfarenhet från hållbarhetsområdet är det meriterande, men ett personligt intresse för frågorna är också av vikt.

Vi erbjuder:

En framåtlutad arbetsplats med kollegor som besitter en bred kompetens inom hållbarhetsfrågor och med en tydlig ambition att driva verklig förändring. Rollen rapporterar till Axfoundations generalsekreterare, men har också ett mycket nära samarbete med Axfoundations styrelseordförande.

 • Omfattning: Tillsvidareanställning på heltid med provanställning sex månader.
 • Start: snarast, enligt överenskommelse.
 • Arbetsplats: Axfoundations kontor på Östermalmsgatan 40 i Stockholm samt på Torsåker gård, vårt utvecklingscentrum strax utanför Upplands Väsby. Axfoundation tror på betydelsen av det fysiska mötet för att möjliggöra samarbete, relationsbyggande, kreativitet och lärande samtidigt som det finns möjlighet att variera arbete på våra kontor med arbete hemifrån.

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett hållbart samhälle. Vi tror på företagande som förändringskraft och på breda samarbeten med relevanta aktörer i samhället – inte minst inom forskning och näringsliv. Vi vill skapa verklig förändring och inspirera människor som kommer i kontakt med det vi gör att agera för en hållbar värld, tillsammans med oss eller på egen hand.

Axfoundation arbetar med hållbarhet utifrån ett helhetsperspektiv, där miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet överlappar varandra. Inom Axfoundations programområden Framtidens mat och Framtidens material innoverar och accelererar vi hållbara lösningar som berör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar.

Rekryteringsprocessen

Skicka din ansökan till och ange ”Assistent & koordinator” i ämnesraden. Vid frågor vänligen kontakta Maria Smith, Generalsekreterare.

Sista ansökningsdag: 11 augusti 2024. Vänta inte med att söka till efter semestern, vi intervjuar löpande och tillsätter så snart vi har hittat rätt!

Kontakt

Axfoundations projekt

Aktuellt