The Swedish Wool Initiative nomineras till Habit Årets Hållbarhetspris

2023.09.05

Priset tilldelas ”ett svenskt företag, projekt eller organisation med en utmärkande tydlig, mätbar och uttalad hållbarhetsstrategi.”

Priset tilldelas ”ett svenskt företag, projekt eller organisation med en utmärkande tydlig, mätbar och uttalad hållbarhetsstrategi.”

Som en av tre finalister har projektet The Swedish Wool Initiative nominerats till Årets Hållbarhetspris, ett pris som ges ut av modebranschmagasinet Habit. Priset tilldelas ”ett svenskt företag, projekt eller organisation med en utmärkande tydlig, mätbar och uttalad hållbarhetsstrategi.”

Vi är så stolta över att ha nominerats till det här priset. Vår vision är att ingen svensk ull ska gå till spillo, och priser som detta gör att vi tillsammans med partners får extra energi att fortsätta i den riktningen. Nyligen lanserade projektet bland annat en ny svensk ullstandard som ska öppna upp helt nya marknadsmöjligheter för mode- och textilföretag. Vi ser fram emot att fortsätta arbetet!

– Johan Sidenmark, Projektledare, The Swedish Wool Initiative på Axfoundation

Ytterligare två finalister är nominerade för sina insatser; Woolpower och Icebug. I nästa steg kommer en vinnare utses, vilket äger rum under Habit Fashion Awards den 5 oktober i Göteborg.

Habit är ett branschmagasin inom mode, som bevakar affärer och trender inom modebranschen samt arrangerar evenemang såsom Habit Modegalan, Habit Modebranschens Dag och Habit Fashion Awards. Varje år delar Habit också ut Årets Hållbarhetspris som uppmärksammar hållbarhetsarbetet inom modebranschen.

Aktuellt inom Framtidens material

Våra projekt inom Framtidens material

Kontakt