Axfoundation nominerad till WWF:s pris Årets Miljöhjälte

2023.09.19

Axfoundation är nominerad till WWF:s pris Årets Miljöhjälte.

Axfoundation är nominerad till WWF:s pris Årets Miljöhjälte.

Nu uppmärksammar Världsnaturfonden WWF det praktiska arbete som Axfoundation driver tillsammans med viktiga aktörer inom såväl näringsliv, som akademi och politiken för ett mer hållbart samhälle. Axfoundation är nominerad till priset Årets Miljöhjälte 2023 för sitt arbete med att visa praktiska alternativ inom cirkulär ekonomi, framtidens mat samt hållbar produktion och konsumtion.

Vilken ära att vara nominerade tillsammans med så fantastiska hjältar! Det här är verkligen ett fint kvitto på att det praktiska arbete som Axfoundation gör tillsammans med partners inspirerar andra. Det här ger energi i vårt oförtrutna arbete med att ta fram konkreta lösningar på komplexa hållbarhetsproblem som rör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar.

– Maria Smith, Generalsekreterare Axfoundation

Juryns motivering: Som en spindel i nätet väver Axfoundation samman näringsliv, forskare, politiker och andra förändringsagenter och utforskar metoder för en mer hållbar utveckling. Axfoundation visar praktiska alternativ inom cirkulär ekonomi, framtidens mat samt hållbar produktion och konsumtion. De presenterar lösningar på hållbarhetsutmaningar i olika branscher, här hemma och globalt. Med sitt ambitiösa arbete bidrar Axfoundation till en renare jord med nyttigare mat – och därmed till en ljusare framtid för oss alla.

Årets Miljöhjälte är en utmärkelse från Världsnaturfonden WWF som uppmärksammar insatser för klimatet och den biologiska mångfalden. Syftet med priset är att lyfta fram personer och organisationer som gör skillnad för miljön och naturen och inspirerar andra att agera. Nominerade till årets pris 2023 är Axfoundation, Therese Lindgren och Leif Öster.

Prisutdelningen för Årets Miljöhjälte hålls den 5 oktober.

Kontakt

Aktuellt

Alla Axfoundations projekt