Två vassa projektledare till Framtidens mat på Axfoundation!

2021-06-16

OBS! Kort ansökningstid, skicka in din ansökan senast onsdag 7 juli. Urval sker löpande.

Vill du arbeta konkret och praktiskt för ett mer hållbart livsmedelssystem? Är du en driven och modig projektledare med hållbarhetsnytta och affärsmässighet i fokus? Då kanske just du är vår kollega!

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett hållbart samhälle. Vi tror på företagande som förändringskraft och på breda samarbeten med relevanta aktörer i samhället. Vi vill skapa verklig förändring. Inspirera människor som kommer i kontakt med det vi gör att agera för en hållbar värld, tillsammans med oss eller på egen hand.

Axfoundation arbetar med hållbarhet utifrån ett helhetsperspektiv, där miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet överlappar varandra. Inom Axfoundations tre programområden innoverar och accelererar vi hållbara lösningar som berör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar. Programområdena är: Hållbar produktion och konsumtion, Framtidens mat och Cirkulär ekonomi.

Det här är din roll på Axfoundation

I rollen som projektledare ansvarar du för att initiera, leda och självständigt driva ett antal parallella projekt tillsammans med andra aktörer såsom forskare, experter, lantbrukare, entreprenörer och företagsrepresentanter från inköps- och hållbarhetssidan. Du arbetar i huvudsak med projekt inom programområdet Framtidens mat där du leder projekt i syfte att lösa globala och lokala hållbarhetsutmaningar samt bidra till transformativ förändring tillsammans med partners. Vi söker två projektledare med olika spetskompetenser. Dig med tyngd inom analys, affärsmodeller och affärsutveckling samt dig med kunskap inom sjömatsområdet.

Som projektledare ser du till att projektresultat uppnås genom löpande planering och uppföljning, samtidigt som ditt angreppssätt tillåter kreativitet och en hög grad av flexibilitet så att de lösningar som utvecklas ger största möjliga värde. Du håller dig uppdaterad med det senaste inom ditt kunskapsområde och utvecklar ständigt ditt kontaktnät bland viktiga intressenter. I rollen ingår också att representera Axfoundation i relevanta forum och nätverk.

Vem är du?

Du är en driven projektledare med ett coachande tillvägagångssätt som leder projekt med mål och riktning. Du är en ”doer” med en egen motor samt har affärsmässighet i kombination med hållbarhetsnytta i fokus. Du är en entreprenöriell problemlösare som är flexibel och trivs med att anpassa dig i en föränderlig kontext. Du har ett starkt driv i att bidra till att vår verksamhet ligger i framkant. Du är nyfiken, innovativ och modig och vill ständigt utveckla dig själv. Du är trygg i ditt självledarskap och tar stort eget ansvar samt prioriterar löpande. Du är också bra på att skapa och bibehålla goda relationer. Du är en god kommunikatör på såväl svenska som engelska och van att driva frågor om hållbarhet på ett inspirerande sätt.

Utöver ovanstående har du:

  • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Akademisk examen, civilekonom eller motsvarande relevant erfarenhet.
  • Goda erfarenheter från att driva och leda komplexa projekt med ett coachande tillvägagångssätt.
  • Goda erfarenheter av att utveckla lösningar med både hållbarhetsnytta och affärsmässighet i fokus.
  • Förmåga att arbeta med parallella projekt.
  • God förståelse och erfarenhet från affärsdrivande verksamheter.
  • Kunskap inom hållbarhetsområdet.
  • Vana av att arbeta i en organisation som uppmuntrar självledarskap.
  • Projektledare 1: Erfarenhet och goda kunskaper i att göra ekonomiska kalkyler och analyser av projekt inför uppskalning. Business case, lönsamhetskalkyler, analyser osv. Gärna erfarenhet från roller inom affärsutveckling.
  • Projektledare 2: Erfarenhet och goda kunskaper inom sjömatsområdet. Meriterande med ett brett nätverk från sektor. Gärna från förädlingsindustrin eller liknande.

Detta kan vi erbjuda

En framåtlutad arbetsplats med personer som besitter en bred kompetens inom hållbarhetsfrågor kopplat till våra tre programområden. Organisationen andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.
Båda tjänsterna är tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast möjligt. Befattningen är baserad i Stockholm, med någon arbetsdag per vecka på Torsåker gård norr om Stockholm. Personen som anställs kommer att rapportera till programansvarig för Framtidens mat. Vi tillämpar provanställning.

Din ansökan

OBS! Kort ansökningstid, skicka in din ansökan senast onsdag 7 juli. Urval sker löpande.
Skicka in din ansökan här: Två vassa projektledare till framtidens mat
Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta rekryteringsansvarig.

Våra projekt inom Framtidens mat

Aktuellt