Kock/trädgårdsmästare till hållbarhetsgård

2021.12.22

(Ansökningstiden för tjänsten har passerat) Torsåker gård är en testgård och praktiskt utvecklingscentrum för hållbara livsmedelssystem. Här arbetar Axfoundation med hela livsmedelskedjan – från primärproduktion av råvaror till utveckling av framtidens produkter och måltider. Nu söker Torsåker gård en kock och trädgårdsmästare som brinner för hållbarhet. Som kock och trädgårdsmästare på Torsåker gård arbetar du både i köket och i köksträdgården. Din arbetsdag kan variera alltifrån att binda upp tomater, repa kål och mjölksyrning av morötter, till att tillaga och servera måltider.

Sista ansökningsdag är 31 januari 2022.

I köksträdgården odlas såväl gamla som nya grödor.

I köksträdgården odlas såväl gamla som nya grödor.

Om dig

Vi söker dig som har arbetat som kock i några år samt har ett utpräglat odlingsintresse. Du brinner för hållbarhet och drivs av att hela tiden förbättra och utveckla din kunskap och ditt hantverk. Du har inga problem med att arbeta ensam men trivs också i en grupp av kollegor med helt olika yrkesmässiga bakgrunder och kompetenser.

Du har förmågan att planera och driva arbetet framåt för egen maskin och gillar utmaningen i att arbeta kreativt utefter begränsningar.

Vi tror att du liksom oss har hållbarhet som livsstil och är en aktiv person som trivs med att arbeta både ute och inomhus.

Det här är din roll

Som kock och trädgårdsmästare på Torsåker gård arbetar du både i köket och i köksträdgården. I trädgården odlas såväl gamla som nya grödor och ditt arbete innefattar att planera odlingen, förbereda odlingsbäddar, dra upp plantor och så, underhålla och skörda. Du tar hand om de grönsaker, bär och frukter som odlats samt vilda växter som finns på platsen – genom torkning, förvällning, mjölksyrning eller någon av alla de andra tekniker som tillämpas på gården.

På Torsåker gård finns även en mötesverksamhet där gästerna serveras goda och hållbara måltider utefter Torsåker gårds måltidskoncept. Konceptet bygger på den senaste forskningen kring vad som är hälsosamt för både planet och människa. Ditt arbete kommer att innefatta tillagning och ibland även servering av dessa måltider.

Din arbetsdag kan alltså variera alltifrån att binda upp tomater, repa kål och mjölksyrning av morötter, till att tillaga och servera måltider.

Torsåker gård är en miljö under ständig utveckling där dina kunskaper och ditt engagemang är avgörande för att driva verksamheten framåt.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en heltidstjänst i fantastisk arbetsmiljö, både ute och inne. På Torsåker gård möts forskare och entreprenörer såväl som lantbrukare, fiskare och kockar. Du kommer ingå i ett starkt team av hållbarhetsexperter och gårdspersonal som samarbetar kring olika, livsmedelsrelaterade utmaningar. Du kommer att få chansen att utveckla din kompetens inom hållbarhetsområdet genom varierande arbetsuppgifter och möjlighet att fördjupa dig inom alla steg och processer i livsmedelskedjan.

Hos oss är kvälls- och helgarbete mer undantag än vardag.

Torsåker gård är en testgård och ett praktiskt utvecklingscentrum för hållbara livsmedelssystem.

Torsåker gård är en testgård och ett praktiskt utvecklingscentrum för hållbara livsmedelssystem.

Anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med planerat tillträde i mars 2022. Startdatum går att anpassa vid behov. Befattningen är en del av organisationen inom Fysingen Fastighets AB, med arbetsplats på Torsåker gård i Upplands Väsby. Arbetet sker i nära samarbete med Axfoundations verksamhet på gården. Provanställning tillämpas.

Din ansökan

I denna rekrytering samarbetar vi med Kocknet. Skicka din ansökan till och ange Kock/trädgårdsmästare till hållbarhetsgård i ämnesraden. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Kocknet via mail eller via telefon 010-516 40 44.

Sista ansökningsdag: 31 januari 2022.

Våra projekt inom Framtidens mat