Webinar: Synliggör kopplingen mellan avskogning och soja

2020.01.15

Hur kan företag bättre samarbeta och utvärdera risker i sina leverantörsled när det gäller soja? Den frågan låg högst på dagordningen när Sojadialogen nyligen anordnade ett webinar tillsammans med Stockholm Environment Institute och Global Canopy om Trase – ett initiativ för ökad transparens i leverantörsled. Nu kan du ta del av webinaret i sin helhet.

Trase erbjuder ett innovativt digitalt verktyg som kan förse företag och andra aktörer med lovande lösningar för ökad insyn i leverantörskedjan. Trase länkar inköpare till produktionslandskap och erbjuder bland annat en kostnadsfri online-plattform. Utöver soja täcker Trase även in varor som fläsk, nötkött, kyckling, palmolja och kaffe. Webinaret syftade till att öka kunskapen om Trase och hur företag kan använda verktyget för riskbedömningar och leverantörskartläggning.

Sojadialogen är ett unikt branschöverskridande samarbete mellan svenska foderföretag, livsmedelsproducenter, handelsföretag och intresseorganisationer som med en gemensam röst försöker påverka produktionsvillkoren av soja i sina leverantörsled. Sedan 2018 står Axfoundation värd för Sojadialogen vilket innebär att vi koordinerar och utvecklar arbetet i nätverket.

Talare:

  • Helen Bellfield, Chef för Trase, Global Canopy
  • Chris West, tillförordnad chef, Stockholm Environment Institute, York Centre
  • Emma Gollub, Engagement Lead, Global Canopy
  • Hanna Skoog, Programchef, Axfoundation

Kontakt

Projekt inom Hållbar produktion och konsumtion

Aktuellt inom Hållbar produktion och konsumtion