Vi söker modig projektledare inom hållbar konsumtion

2021.03.22

Vill du arbeta konkret och praktiskt för ett mer hållbart samhälle? Är du en driven och modig projektledare med hållbarhetsnytta och affärsmässighet i fokus? Har du dessutom erfarenhet och kunskap om vad som påverkar konsumenters agerande och kan använda detta till att utveckla innovativa lösningar för en mer hållbar konsumtion? Då kanske just du är vår kollega! Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2021.

I omställningen mot en hållbar utveckling är kunden och konsumentens efterfrågan en viktig drivkraft. Vi på Axfoundation vill nu förstärka vår verksamhet inom hållbar konsumtion med en kollega som har erfarenhet och kunskap om vad som påverkar kunders/konsumenters agerande så att vi kan dra nytta av detta i vårt arbete med att utveckla lösningar som skapar kund-, affärs- och samhällsnytta.

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett hållbart samhälle. Vi tror på företagande som förändringskraft och på breda samarbeten med relevanta aktörer i samhället. Vi vill skapa verklig förändring. Inspirera människor som kommer i kontakt med det vi gör att agera för en hållbar värld, tillsammans med oss eller på egen hand.

Axfoundation arbetar med hållbarhet utifrån ett helhetsperspektiv, där miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet överlappar varandra. Inom Axfoundations tre programområden innoverar och accelererar vi hållbara lösningar som berör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar. Programområdena är: Hållbar produktion och konsumtion, Framtidens mat och Cirkulär ekonomi.

Det här är din roll på Axfoundation

I rollen som projektledare kommer du i huvudsak vara involverad i projekt och initiativ inom programområdet Hållbar produktion och konsumtion. Du ansvarar för att leda och självständigt driva ett antal parallella projekt tillsammans med andra aktörer såsom forskare, experter, entreprenörer och företagsrepresentanter från inköps- och hållbarhetssidan. Som projektledare kommer du tillsammans med dem att utveckla, testa och utvärdera lösningar som bland annat bidrar till en ökad hållbar konsumtion inom områden som t.ex. livsmedel, textil och inredning, B2C och B2B. I rollen ingår också att leda workshops och få en rad olika aktörer med sig på komplexa förändringsresor.

För att lyckas i rollen håller du dig uppdaterad på det senaste inom ditt kunskapsområde och utvecklar ständigt ditt kontaktnät bland viktiga intressenter. Du bidrar med din unika kunskap och kompetens till dina kollegor och är generös med att samarbeta över Axfoundations programgränser. I rollen ser du till att projektresultat uppnås genom löpande planering och uppföljning, samtidigt som ditt angreppssätt tillåter kreativitet och en hög grad av flexibilitet så att de lösningar som utvecklas ger största möjliga värde.

Vem är du?

Du är en driven projektledare med ett coachande tillvägagångssätt som leder projekt med mål och riktning. Du är en ”doer” med en egen motor samt har affärsmässighet i kombination med hållbarhetsnytta i fokus. Du är en entreprenöriell problemlösare som är flexibel och trivs med att anpassa dig i en föränderlig kontext. Du har ett starkt driv i att bidra till att vår verksamhet ligger i framkant. Du är nyfiken, innovativ och modig och vill ständigt utveckla dig själv. Du är trygg i ditt självledarskap och tar stort eget ansvar samt prioriterar löpande. Du är också bra på att skapa och bibehålla goda relationer. Du är en god kommunikatör på såväl svenska som engelska och van att driva frågor om hållbarhet på ett inspirerande sätt.

Utöver ovanstående har du:

  • Akademisk examen som civilekonom, civilingenjör, statsvetare eller liknande. Gärna med koppling till beteendevetenskap, tjänstedesign och handel.
  • Cirka 5-8 års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Goda erfarenheter av att projektledning.
  • God förståelse för affärsdrivande verksamheter, önskvärt med arbetslivserfarenhet från konsumentnära företag och gärna inom e-handel.
  • Kunskap och erfarenhet inom kundbeteendeområdet med fokus på att utveckla kundupplevelser och affärsnytta.
  • Engagemang i hållbarhetsfrågor och drivkrafter att verka för en hållbar konsumtion.
  • Meriterande med ytterligare kompetenser inom påverkansarbete och förändringsledning.

Detta kan vi erbjuda

En framåtlutad arbetsplats med personer som besitter en bred kompetens inom hållbarhetsfrågor kopplat till våra tre programområden. Organisationen andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i augusti 2021. Befattningen är baserad i Stockholm och personen som anställs kommer att rapportera till Viveka Risberg som är programansvarig för Hållbar produktion och konsumtion. Vi tillämpar provanställning.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 30 april 2021. Skicka ditt CV och ett personligt brev till , märk ansökan ”Projektledare HPK”. Vi tar enbart emot ansökningar via denna mail. Intervjuer kommer att ske löpande.

Axfoundation strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet detta medför. Vid frågor kontakta Maria Smith, Generalsekreterare.

Kontakt

Projekt inom Hållbar produktion och konsumtion