Projektledare cirkulär ekonomi Axfoundation

2022.05.20

Ansökningstiden för tjänsten har gått ut och du kan tyvärr inte längre söka till rollen som projektledare inom Cirkulär ekonomi på Axfoundation.

Om rollen

Axfoundation vill vara en språngbräda för de goda idéerna om den resurseffektiva och cirkulära ekonomin genom att praktiskt testa, utvärdera och skala konkreta lösningar. I rollen som projektledare inom programområdet cirkulär ekonomi får du en utvecklade roll med ansvar för att initiera, leda och självständigt driva projekt med syftet att främja företags bidrag till ett resurseffektivt samhälle.

Tillsammans med projektparters såsom företag, forskare, experter, entreprenörer och offentlig verksamhet bidrar du till lösningar på praktiska hållbarhetsutmaningar som näringslivet står inför och som kräver samarbete. Projekten kan ha olika inriktning och omfattning: från mindre piloter med ett fåtal partners till större systeminnovations- och forskningsprojekt där aktörer från näringsliv, offentlig verksamhet och akademi samverkar.

Arbetsuppgifter som ingår i din roll är bland annat projektledning, förändringsledning, facilitering och dialog, omvärldsbevakning och analys, extern representation och nätverkande, samt att bidra till det strategiska utvecklingsarbetet av programområdet.

Vem är du?

Du är en strukturerad och analytisk projektledare med en förmåga att få människor med dig i förändringsarbete. Du har ett pragmatiskt och lösningsorienterat tillvägagångssätt och leder komplexa projekt med mål och riktning. Du är en ”doer” som har affärsmässighet i kombination med hållbarhetsnytta i fokus. Du håller dig uppdaterad på sakfrågor utifrån din roll och utvecklar ständigt ditt kontaktnät bland viktiga intressenter.  

Du har ett starkt driv i att bidra till att vår verksamhet ligger i framkant, delar med dig av din unika kunskap och kompetens till dina kollegor och är generös med att samarbeta över Axfoundations programområdesgränser. Du är nyfiken, innovativ och modig samt gillar möjligheten att ständigt utveckla dig själv i nya projekt och sakfrågor. Du är trygg i ditt självledarskap och tar stort eget ansvar samt prioriterar löpande.  Du är också duktig på att skapa och bibehålla goda relationer. Du är en god kommunikatör på såväl svenska som engelska och van att driva frågor om hållbarhet på ett övertygande sätt.   

Förutom ovanstående har du:  

  • Akademisk examen som civilingenjör eller liknande.  
  • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. 
  • God förståelse för och erfarenhet av affärsdrivande verksamheter.  
  • Goda erfarenheter av att initiera och leda komplexa projekt med flertalet parter. 
  • Erfarenhet och god kunskap vad gäller affärsutveckling med fokus på att utveckla projekt med förutsättningar för kommersiell uppskalning. 

Meriterande är:  

  • Arbetslivserfarenhet, engagemang eller akademisk inriktning som innefattar något eller några av områdena: cirkulär ekonomi, resurseffektivitet, logistik, transport, affärsmodellering, industriell symbios eller liknande.  
  • Erfarenhet av finansierade projekt från något av statens innovationsprogram, ex Vinnova, RE:source eller liknande.   

Detta kan vi erbjuda

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett hållbart samhälle. Vi verkar inom tre programområden: Hållbar produktion och konsumtion, Cirkulär ekonomi och Framtidens mat. Vi är en framåtlutad arbetsplats med personer som besitter en bred kompetens inom social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Organisationen andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.  

Hos oss får du möjligheten att utveckla din förmåga att driva praktisk förändring för omställningen mot en cirkulär ekonomi samt bidra i utvecklingen av den strategiska inriktningen för programområdet. Vår närhet till en betydande bolagsgrupp i Sverige och ett nätverk på över 200 partners skapar en fantastisk plattform att bidra till näringslivets hållbarhetsarbete utifrån.  

Vi har ett trevligt kontor i centrala Stockholm, varifrån denna tjänst utgår. Axfoundation har också ett utvecklingscentrum för framtidens hållbara livsmedelssystem, Torsåker gård, strax utanför Stockholm. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde i höst, 2022. Befattningen rapporterar till Programansvarig Cirkulär ekonomi. Axfoundation tillämpar provanställning.   

Axfoundation tror på betydelsen av det fysiska mötet för att möjliggöra samarbete, relationsbyggande, kreativitet och lärande samtidigt som vi erbjuder möjligheten att variera arbete på kontoret med arbete delvis hemifrån.  

Läs mer om oss på www.axfoundation.se
 

Din ansökan 

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, absolut senast den 10 juni 2022. Skicka ditt CV och ett personligt brev till , märk ansökan ”Projektledare”. Vi tar enbart emot ansökningar via denna mail. Intervjuer kommer att ske löpande.

Axfoundation strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet detta medför.  

Vid frågor kontakta Hanna Skoog, Programansvarig Cirkulär Ekonomi på e-post  eller telefon 0761-401475.  

Våra projekt inom Cirkulär ekonomi