ÖppnaDörren på samtalsfestival i Nyköping

2016.08.24

Forum Nyköping blev den samtalsfestival som arrangörerna hade hoppats på. Tongivande talare och opinionsbildare diskuterade vår tids stora frågor kopplade till integration och social sammanhållning inför en stor publik . På plats fanns ett av Axfoundations initiativ ÖppnaDörren som verkar för att nya och etablerade svenskar lättare ska kunna mötas.

Samtalsfestivalen som pågick mellan den 18-19 aug. tog sitt ursprung i det växande behovet av att kunna samlas kring något gemensamt. Men hur når vi dit och kring vad kan vi samlas? Vilka är dessa minsta gemensamma nämnare? Nyköpings kommun och Länsstyrelsen i Södermanland bjöd därför in till två dagar för att etablera ett nytt forum för angelägna samtal och diskussioner om samtidens stora frågor, därav namnet Forum Nyköping! Samtalet sändes av SVT Forum, se tablån för repriser.

ÖppnaDörren presenterade sina fyra olika initiativ bygger på möten mellan etablerade och nya svenskar. På www.oppnadorren.se kan du anmäla dig till något av initiativen:

  • Yrkesdörren fokuserar på att skapa nya möten på arbetsmarknaden.
  • Invitationsdepartementet är middagsklubben för nya och etablerade svenskar.
  • Kompis Sverige skapar vänskapsband mellan människor från olika bakgrunder.
  • Svenska med baby sammanför barn och föräldralediga från olika bostadsområden och med ursprung i hela världen.

Artiklar