Axfoundation är nominerade till Blåslampan

2022.10.18

Genom arbetet med Framtidens mat på Torsåker gård, är Axfoundation nominerade till Blåslampan, Sveriges Konsumenters och Råd & Röns konsumentpris. Pristagaren offentliggörs 25 oktober.

Axfoundations programområde Framtidens mat med satsningen på Torsåker gård är nominerad till priset med motiveringen:

”Morgondagens mat. I testköket på Torsåker gård står framtidens mat på spisen. Här samlar hållbarhetsorganisationen Axfoundation fiskare, forskare, lantbrukare och livsmedelsindustri, med flera, för att tillsammans utveckla mat som är bra för både människa och miljö – och på så vis bidra till den nödvändiga omställningen. Baljväxtfärs, grön cirkulär lax och nu senast fiskkakor på braxen är tre innovationer från gården som hamnat i butikshyllan. Smaklig spis!”

Konsumentpriset Blåslampan delas ut till en person eller organisation som gjort något bra för konsumenterna under det senaste året.

Hur känns det att vara nominerad till Blåslampan?

”Det känns fantastiskt roligt! Syftet med alla Axfoundations projekt är att driva på praktisk och verklig förändring, och utan riktigt hållbara val för konsumenten är den förändringen inte möjligt.” – Madeleine Linins Mörner, Programansvarig Framtidens mat

Vad är det som driver er inom projektet? Vad vill ni åstadkomma?

”Syftet med programområdet Framtidens mat är att utveckla praktiska lösningar för framtidens hållbara livsmedelssystem. Vi vill åstadkomma en revolution, helt enkelt. Då behövs en blåslampa!” – Madeleine Linins Mörner

Blåslampans jury

  • Marie Linder, juryns ordförande tillika ordförande för Sveriges Konsumenter
  • Sofia Bysted, ReTuna Återbruksgalleria (vinnare av Blåslampan 2021)
  • Malin Hammarström, LO
  • Annika Berge, Råd & Rön
  • Ola Nilsson, PRO
  • Marianne Stenström, Konsumentvägledarnas förening
  • Louise Ungerth, debattör konsument- och hållbarhetsfrågor

Läs mer om priset och motiveringen

 

Kontakt

Aktuellt inom Framtidens mat