Urban Deli först ut att testa Torsåkers baljväxtfärs
2018.10.04
Från och med måndag den 8 oktober byter Urban Deli ut all köttfärs i sina populära färdigrätter lasagne och bolognese mot en svensk baljväxtfärs som tagits fram av Axfoundation på Torsåker gård. Baljväxtfärsen består av sötlupin, åkerböna, gråärt, raps och salt. Ingenting annat.
Till skillnad från majoriteten av andra köttsubstitut som säljs i handeln idag, är färsen dessutom helt fri från soja.
Aktuellt inom Framtidens mat
-
Tång: En dold resurs under ytan
2025-05-19
-
Blå mat – centrum för framtidens sjömat
2025-05-19
-
Kan PFAS rädda Östersjön?
2025-04-22
-
Så in i baljan nyttigt, prisvärt – och gott
2025-03-19
-
Mer av plantan borde bli mat
2025-02-24
-
En skopa jord – hur viktig kan den vara?
2024-12-15
-
Hållbart jordbruk, vad är det egentligen?
2024-03-22