Urban Deli först ut att testa Torsåkers baljväxtfärs
2018-10-04
Från och med måndag den 8 oktober byter Urban Deli ut all köttfärs i sina populära färdigrätter lasagne och bolognese mot en svensk baljväxtfärs som tagits fram av Axfoundation på Torsåker gård. Baljväxtfärsen består av sötlupin, åkerböna, gråärt, raps och salt. Ingenting annat.
Till skillnad från majoriteten av andra köttsubstitut som säljs i handeln idag, är färsen dessutom helt fri från soja.
Aktuellt inom Framtidens mat
-
Axfoundations vinner Livsmedelspriset 2023
2023-09-22
-
Nu finns svenska kolkrediter att köpa
2022-12-15
-
Brax tar upp kampen med lax i frysdisken
2022-11-23
-
Axfoundation är nominerade till Blåslampan
2022-10-18
-
Kock/trädgårdsmästare till hållbarhetsgård
2021-12-22