Baljväxtodling
Vi vet att vi på totalen måste äta mindre kött, både för vår hälsa och...
Läs merVi vet att vi på totalen måste äta mindre kött, både för vår hälsa och för vår planets skull. Samtidigt behöver vi protein. Då är baljväxter (bönor, linser, ärtor) både nyttiga och proteinrika alternativ. På Torsåker gård, Axfoundations utvecklingscentrum för framtidens mat, samlade Axfoundation forskare, lantbrukare, livsmedelsförädlare och kockar för att tillsammans hitta, odla och produktutveckla proteingrödor som kan växa i Sverige. Genom testodling av sötlupin, åkerböna och gråärt kunde lärdomar dras vilket bland annat resulterade i Svensk Baljväxtfärs - en idé som senare utvecklades från böna till färdig produkt.
Vi vet att vi på totalen måste äta mindre kött, både för vår hälsa och...
Läs merDen mest effektiva vägen till etablering i ett nytt land går via jobb och språk....
Läs merAllt började med en praktisk hållbarhetsutmaning: Det tar 7–8 år för en utrikesfödd att hitta...
Läs merSeminarieserien Människans Natur är en informell salong med sand mellan tårna och skit under naglarna....
Läs merÖkande antibiotikaresistens är ett av de tio största globala hoten mot människors hälsa. För att...
Läs merI Sverige finns stora resurser av näringsrik sjömat, men endast ett fåtal arter landas och...
Läs merVisste du att cirka 80% av maten i en vanlig livsmedelsbutik är beroende av humlor...
Läs merNär Axfoundation för åttonde gången anordnade seminariet Människans Natur, tog sig experter an naturen, kroppen,...
Läs mer