Blod och rova – från matsvinn till nya livsmedel
En stor del av den mat som produceras idag bedöms gå förlorad redan i steget...
Läs merEn stor del av den mat som produceras idag bedöms gå förlorad redan i steget mellan produktion och butikshylla. Mängder av råvaror sorteras bort som avfall, används till djurfoder eller blir till biogas. För att ta vara på dessa outnyttjade resurser, driver IVL Svenska Miljöinstitutet i samarbete med Axfoundation och andra aktörer projektet Blod och rova. Projektet utvecklar goda, säkra och nyttiga livsmedel av råvaror som annars blir svinn. I större volymer skulle det bidra till ökad resurseffektivitet och lönsamhet inom den svenska livsmedelssektorn.
En stor del av den mat som produceras idag bedöms gå förlorad redan i steget...
Läs merNäringsrik, kolbindande och snabbväxande – hampa är en växt med många fördelar som har potential...
Läs merFör varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En...
Läs merUnder Människans Natur 2022 samlade Axfoundation över 200 experter, påverkare, tänkare, beslutsfattare, entreprenörer och möjliggörare...
Läs merFrån och med år 2025 väntas EU implementera en ny lagstiftning som kräver att alla...
Läs merI Sverige använder vi årligen stora mängder grödor som medför risker i leverantörsleden kopplade till...
Läs mer“Vår mat ska helst inte äta vår mat.” Det var en av grundtankarna bakom projektet...
Läs merUnder det senaste decenniet har efterfrågan ökat explosionsartat för e-handelstjänster inom dagligvaruhandeln. Detta har resulterat...
Läs mer