Framtidens foder för fågel, fisk och fläsk
Axfoundation och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) samlar hela värdekedjan – från forskare och lantbrukare till foderproducenter...
Läs merAxfoundation och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) samlar hela värdekedjan – från forskare och lantbrukare till foderproducenter och livsmedelsaktörer för att ta sig an två av livsmedelssystemets största utmaningar; resursslöseri och miljöpåverkan från foder. Importerad soja och fiskmjöl från vildfångad fisk som ofta ingår i dagens foder ersätts med resurssmarta ingredienser – mykoprotein, musslor, insekter som omvandlar restströmmar och näring från skogen, havet och livsmedelsindustrin till protein. Först ut i butik är Framtidens fisk uppfödd på cirkulärt foder – därefter väntas även Framtidens gris, kyckling och ägg landa på svenska tallrikar.
Axfoundation och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) samlar hela värdekedjan – från forskare och lantbrukare till foderproducenter...
Läs merEn stor del av den mat som produceras idag bedöms gå förlorad redan i steget...
Läs merNäringsrik, kolbindande och snabbväxande – hampa är en växt med många fördelar som har potential...
Läs merFör varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En...
Läs merUnder Människans Natur 2022 samlade Axfoundation över 200 experter, påverkare, tänkare, beslutsfattare, entreprenörer och möjliggörare...
Läs merFrån och med år 2025 väntas EU implementera en ny lagstiftning som kräver att alla...
Läs merI Sverige använder vi årligen stora mängder grödor som medför risker i leverantörsleden kopplade till...
Läs mer“Vår mat ska helst inte äta vår mat.” Det var en av grundtankarna bakom projektet...
Läs mer