5 ton grön fisk i disk – Sveriges första gröna regnbågslax
“Vår mat ska helst inte äta vår mat.” Det var en av grundtankarna bakom projektet...
Läs mer“Vår mat ska helst inte äta vår mat.” Det var en av grundtankarna bakom projektet 5 ton grön fisk i disk som bevisade att det är möjligt att i stor skala odla en miljövänlig och smakrik svensk fisk och samtidigt ta vara på en outnyttjad råvaruresurs i form av livsmedelsavfall från industrin. Mellan år 2018 och 2022 drev Axfoundation och Sveriges Lantbruksuniversitet projektet tillsammans med aktörer i hela livsmedelskedjan. Resultatet blev Sveriges första gröna regnbågslax - en fisk uppfödd på cirkulärt foder bestående av främst insekter, som i sin tur har ätit matsvinn i form av skal, kärnhus och brödrester.
“Vår mat ska helst inte äta vår mat.” Det var en av grundtankarna bakom projektet...
Läs merEtt företags värdekedja står för 65-95 % av växthusgasutsläppen. Det är framför allt i leverantörsled...
Läs merI projektet ReSvinn har Axfoundation varit med och kartlagt hinder och nycklar för redistribution av...
Läs merSverige importerar över 1,700 ton ull varje år, samtidigt som mer än hälften av den...
Läs merAllt fler företag sätter mål och strategier för en mer hållbar plastkonsumtion, men få har...
Läs merI projektet ”Smarta Loopar” utforskades möjligheterna för insamling av mindre, men renare flöden av plast...
Läs merDen största delen av världens produktion av livsmedel och varor finns i Kina och övriga...
Läs merKan en mobilapp bidra till att sprida pålitlig information om förebyggande av covid-19 och arbetares...
Läs mer