Axfoundation är en del av juryn för White Guides hållbarhetspris 100% Cirkulärt

2022.10.10

100% Cirkulärt är ett pris som delas ut till personer eller organisationer inom restaurangnäringen för innovativa idéer och projekt kring hållbarhet. Målsättningen med priset är att öka takten på den hållbara utvecklingen inom restaurangbranschen i Sverige, en ambition som Axfoundation delar.

Anna Henning Moberg är ansvarig för projektutveckling och testköksverksamhet vid Torsåker gård ser fram emot juryarbetet.

”Vi tror att restaurangerna har en viktig roll i omställningen till ett mer hållbart livsmedelssytem. Inte minst när det kommer till att förflytta normen kring vad vi har på tallriken. Ett exempel är hur Urban Deli serverade braxen på sina restauranger när vi arbetade med projektet resursfisk och hur det bidrog till att vi snart kan lansera en braxenprodukt i handeln.” – Anna Henning Moberg

Hållbarhetspriset delas ut i kategorierna; Innovation, Helhetsgrepp samt Gästupplevelse. Restauranger, barer, bagerier och caféer i hela landet är välkomna att nominera idéer som kan ställa om verksamheten till cirkulär ekonomi. Pristagarna får ta del av ett innovationsprogram under sex månader som skräddarsys åt dem utifrån deras projekt för att ta det vidare från idé till verklighet. Lärdomarna från projekten följs upp och sprids i syfte att inspirera fler restauranger till nytänkande och omställning till den cirkulära ekonomin.

I juryn sitter flera nytänkande kockar och etablerade och framåtlutade hållbarhetsexperter inom cirkulär ekonomi och gastronomi. Juryn utvärderar idéerna och presenterar nominerade och pristagare i november 2022.

Nomineringsperioden för 2022 pågår fram till den 10 oktober. Idéer och förslag skickas till . Läs mer om kriterierna för priset.

Juryn:
Per Styregård – juryns ordförande, skribent på White Guide, DI Weekend och ICON.
Stefan Dufva – Business Development Manager på Stockholm Gas. Viktoria Roos – ledare för öppen innovation på Electrolux Professional.
Ulrika Brydling – kock och hållbarhetsexpert.
Sofia B Olsson – Restaurang Vrå, utsedd till Årets Hållbara Innovatör 2018.
Johan Gottberg – Årets hållbara kock 2014, grundare av Restauranglabbet, K-märkt samt konsult inom hållbarhet.
Ingela Wickman Bois – rådgivare strategi cirkulär affärsutveckling och innovation, Exeter Executive Business School och Ellen MacArthur Foundation.
Jens Thulin, nötköttsbonde på Vismarlövsgården och medgrundare av digitala marknadsplatsen Mylla Mat.
Anna Henning Moberg, ansvarig för projektutveckling vid Torsåker gård, Axfoundation.

Kontakt

Aktuellt inom Framtidens mat