Antibiotikaspaning v 10-11 2021

2021-03-22

Ny global rapport visar att länder gör framsteg när det gäller antibiotikaresistens – men mycket kvar att göra. Ledande livsmedelsföretag uppmanar EU att avveckla användningen av burar i djuruppfödningen. Och ytterligare fem besättningar har smittats med fågelinfluensa. Det är tre av nyheterna i veckans Antibiotikaspaning som lyfter det senaste inom antibiotikafrågor, djurskydd och handelsfrågor som rör livsmedelsproducerande djur.

Dessutom passar vi såklart på att lyfta den goda nyheten att Sustainable Brand Index nyligen utsåg Axfoundations Antibiotikakriterier 2.0 till Årets Insats 2021. En viktig ingrediens var enligt juryn den breda branschsamverkan som lett fram till den frivilliga listan med kriterier för antibiotika och djurhållning som livsmedelsföretag kan ställa gentemot leverantörer vid inköp av kött, mejeriprodukter och sjömat.

Ta del av hela Antibiotikaspaningen

Om nyhetsbrevet

Varannan vecka gör Jenny Lundström, veterinär och expert inom antibiotikaresistens, en spaning som bevakar antibiotikafrågor, djurskydd, handelsfrågor och annat som har beröring med Axfoundations projekt rörande antibiotika till livsmedelsproducerande djur.

Aktuellt inom antibiotika

Intervjuer

Kontakt