Solvatten är innovationen som räddar liv – Petra Wadström

Solen är möjligen framtidens absolut viktigaste energikälla, energin som strålar mot jorden tycks oändlig. Men solen gör mer än så. Människors liv i delar av Afrika och Asien har förändrats i en handvändning när de har börjat använda Solvatten. Möt grundaren och innovatören Petra Wadström som deltog på Människans Natur 2011.

En sinnrik och samtidigt förhållandevis enkel konstruktion som med hjälp av solens strålar renar vatten på några timmar och dessutom värmer upp det så att matlagning, tvätt och människors möjlighet att sköta sin hygien blir radikalt enklare. Solvatten visar sig ge tid, befriar kvinnor från tunga arbetsmoment, minskar sjukdomar, sparar skog och inte minst – ger hopp.

Petra Wadström har under tio års tid utvecklat Solvatten. Från idé till en fungerande produkt som nu används av tiotusentals människor. Hon använder Solvatten själv på torpet i Sverige och lyser av engagemang när hon berättar om de människor som hon möter, inspireras av och lyssnar till – de som använder Solvatten dagligen för att förbättra sina livsförutsättningar.

Petra Wadström berättar om skillnaden som Solvatten gör för människor och om mod, utmaningar och möjligheter för henne som innovatör och VD för Solvatten.

Intervjuer