2023-02-22
Hållbar risodling i Pakistan
Ris är ett av världens mest konsumerade spannmål, men odlingen är ofta förknippad med omfattande...
Läs merRis är ett av världens mest konsumerade spannmål, men odlingen är ofta förknippad med omfattande sociala risker och miljöutmaningar. Redan 2015 identifierade Axfood sitt Garant basmatiris från Punjab som en högriskgröda. Kort därefter engagerade sig Axfoundation i utmaningen och vi ställde oss frågan; Vad kan aktörer i värdekedjan göra tillsammans för att bidra till förbättrade levnadsvillkor för lantbrukare och säsongsarbetare? Det ledde till ett långsiktigt partnerskap där Axfoundation samverkade med aktörer längs hela värdekedjan. Arbetet resulterade i att Garants basmatiris nu är mer hållbart producerat, med bättre odlingsvillkor och minskad miljöpåverkan. Dessutom har en replikerbar modell framgångsrikt testats, en modell som kan användas i flera värdekedjor för att bidra till mer hållbar handel.
2023-02-22
Ris är ett av världens mest konsumerade spannmål, men odlingen är ofta förknippad med omfattande...
Läs mer2022-08-30
Under Människans Natur 2022 samlade Axfoundation över 200 experter, påverkare, tänkare, beslutsfattare, entreprenörer och möjliggörare...
Läs mer2021-11-01
“Vår mat ska helst inte äta vår mat.” Det var en av grundtankarna bakom projektet...
Läs mer2021-05-09
I projektet ReSvinn har Axfoundation varit med och kartlagt hinder och nycklar för redistribution av...
Läs mer2020-11-20
Projektet Plastics Progress Tool utvecklar en metod och ett digitalt verktyg för uppföljning av plastanvändning...
Läs mer2020-10-20
I projektet ”Smarta Loopar” utforskades möjligheterna för insamling av mindre, men renare flöden av plast...
Läs mer2020-04-28
Den största delen av världens produktion av livsmedel och varor finns i Kina och övriga...
Läs mer2020-03-17
I Thailand är det migrantarbetare från grannländerna som bär upp livsmedels- och elektronikindustrin, därför finns...
Läs mer