2021-05-09
ReSvinn – Mindre svinn. Mera mat.
I projektet ReSvinn har Axfoundation varit med och kartlagt hinder och nycklar för redistribution av...
Läs merI projektet ReSvinn har Axfoundation varit med och kartlagt hinder och nycklar för redistribution av överskottsmat från butiker och grossister till restauranger och skolor som kan ta till vara större partier mat på kort varsel. Projektet drevs av Chalmers Industriteknik i samarbete med ett 50-tal partners, däribland Axfoundation. Utifrån ett antal pilotprojekt runt om i Sverige utforskade vi hur vi kan göra det miljömässigt hållbart och lönsamt för samhället att ta tillvara på överskottsmat. Projektet innehöll flera arbetspaket där Axfoundation främst var delaktiga i arbetet med affärsmodellering samt kommunikation. Nu finns lärdomarna från 17 tester i 7 städer samlade.
2021-05-09
I projektet ReSvinn har Axfoundation varit med och kartlagt hinder och nycklar för redistribution av...
Läs mer2020-10-20
I projektet ”Smarta Loopar” utforskades möjligheterna för insamling av mindre, men renare flöden av plast...
Läs mer2020-03-17
I Thailand är det migrantarbetare från grannländerna som bär upp livsmedels- och elektronikindustrin, därför finns...
Läs mer2019-12-13
ETI Sverige samlar företag, fack, civilsamhällesorganisationer och offentlig sektor för att verka för goda arbetsvillkor...
Läs mer2019-10-05
Går det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige,...
Läs mer2019-10-01
Om vi ska klara klimatmålen måste vår kött- och mejerikonsumtion minska. Tillväxten för kött- och...
Läs mer2019-09-18
Varför är blockkedjan, en teknik med sitt ursprung inom finanssektorn och kryptovalutor, intressant för livsmedelsbranschen?...
Läs mer2019-09-18
Soja som konsumentfråga växer och allt fler kunder kräver att företag tar ansvar för under...
Läs mer