2019-09-01
Baljväxtodling
Vi vet att vi på totalen måste äta mindre kött, både för vår hälsa och...
Läs merVi vet att vi på totalen måste äta mindre kött, både för vår hälsa och för vår planets skull. Samtidigt behöver vi protein. Då är baljväxter (bönor, linser, ärtor) både nyttiga och proteinrika alternativ. På Torsåker gård, Axfoundations utvecklingscentrum för framtidens mat, samlar vi forskare, lantbrukare, livsmedelsförädlare och kockar för att tillsammans hitta, odla och produktutveckla proteingrödor som kan växa i Sverige.
2019-09-01
Vi vet att vi på totalen måste äta mindre kött, både för vår hälsa och...
Läs mer2019-08-01
Vad kan vi tillsammans göra för att minska antibiotikaanvändningen till livsmedelsproducerande djur och dessutom få...
Läs mer2019-06-01
Sverige har stora resurser av näringsrik sjömat, men det är bara ett fåtal arter som...
Läs mer2019-05-01
Visste du att cirka 80% av maten i en vanlig livsmedelsbutik är beroende av humlor...
Läs mer2019-04-01
De flesta utmaningar som jordbruket brottas med idag – stora utsläpp av växthusgaser, jorderosion, näringsläckage...
Läs mer2019-02-01
På Torsåker gård, Axfoundations utvecklingscentrum för hållbara livsmedelssystem, undersöker vi tekniker och odlingssätt som bidrar...
Läs mer2019-01-01
De flesta problem som jordbruket brottas med idag – stora utsläpp av växthusgaser, jorderosion, näringsläckage...
Läs mer2018-12-01
Axfoundation är aktiva i styrelsen för Exceptionell Råvara. Föreningens syfte är att driva utvecklingen och...
Läs mer