Går det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige, köttfärsen? Ett alternativ som både har högt näringsinnehåll, är hållbart producerat och har en låg klimatpåverkan? För att testa just det samlade Axfoundation handel, kockar, lantbrukare och forskare. Resultatet blev Svensk Baljväxtfärs gjord på sötlupin, åkerböna och gråärt - en färs som idag serveras i allt från skolkök till lunchmatsalar och i familjers fredagstacos. Efter att Axfoundation gjort resan från böna till färdig produkt, lämnades vidare produktutveckling och kommersialisering över till en kommersiell aktör 2020; Svenska Färsodlarna. Ett naturligt led i Axfoundations arbetsmodell.

Regenerativt jordbruk / Conservation agriculture

2019-02-01

Regenerativt jordbruk

På Torsåker gård, Axfoundations utvecklingscentrum för hållbara livsmedelssystem, undersöker vi tekniker och odlingssätt som bidrar...

Läs mer