Over & Oat – kan pressrester av havredryck bli till nya livsmedel och material?
För varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En...
Läs merFör varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En restprodukt som idag går till biogas, gödsel eller i bästa fall foder, trots att den är rik på både fiber och protein och skulle kunna användas till livsmedel. Problematiken har väckt Axfoundations intresse: Hur kan branschen samarbeta för att ta tillvara på restflödena på ett både miljömässigt och ekonomiskt hållbart sätt? Och hur kan restprodukterna istället användas för att skapa nya livsmedelsprodukter eller material?
För varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En...
Läs mer“Vår mat ska helst inte äta vår mat.” Det var en av grundtankarna bakom projektet...
Läs merGenom ”Antibiotikaplattformen – från gård till gaffel” vill Axfoundation och KSLA kraftsamla och samordna en...
Läs merLivsmedelssektorn står för nära en tredjedel av de globala klimatgasutsläppen, 75-80% av förlusten av biologisk...
Läs merGår det att hitta ett alternativ till den köttråvara vi använder allra mest i Sverige,...
Läs merRis är ett av världens mest konsumerade spannmål, men odlingen är ofta förknippad med omfattande...
Läs merOm vi ska klara klimatmålen måste vår kött- och mejerikonsumtion minska. Tillväxten för kött- och...
Läs merSoja som konsumentfråga växer och allt fler kunder kräver att företag tar ansvar för under...
Läs mer