Vi söker en driven projektledare med hållbarhetsnytta i fokus (vikariat)

2020.10.15

Vill du arbeta konkret och praktiskt för ett mer hållbart samhälle? Är du en projektledare med eget driv och med hållbarhetsnytta och affärsmässighet i fokus? Då kanske just du är vår kollega!

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett hållbart samhälle. Vi tror på företagande som förändringskraft och på breda samarbeten med relevanta aktörer i samhället. Vi vill skapa verklig förändring. Inspirera människor som kommer i kontakt med det vi gör att agera för en hållbar värld, tillsammans med oss eller på egen hand.

Axfoundation arbetar med hållbarhet utifrån ett helhetsperspektiv, där miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet överlappar varandra. Inom Axfoundations tre programområden accelererar och innoverar vi hållbara lösningar som berör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar. Programområdena är: Hållbar produktion och konsumtion, Framtidens mat och Cirkulär ekonomi.

Det här är din roll på Axfoundation

I rollen som projektledare kommer du att arbeta primärt med projekt och initiativ inom programområdet Cirkulär ekonomi samt även Hållbar produktion och konsumtion. Du ansvarar för att leda och självständigt driva ett antal parallella projekt tillsammans med andra aktörer såsom forskare, experter, entreprenörer och företagsrepresentanter. Som projektledare kommer du tillsammans med projektpartners att utveckla, testa och utvärdera lösningar som syftar till att lösa globala och lokala hållbarhetsutmaningar samt bidra till transformativ förändring inom hållbart företagande. Rollen är bred och omfattar den klassiska projektledarrollen men också att facilitera dialoger och processer med stort fokus på förändringsledning och att få människor med sig på komplexa förändringsresor.

För att lyckas i rollen håller du dig uppdaterad på det senaste inom ditt kunskapsområde och utvecklar ständigt ditt kontaktnät bland viktiga intressenter. Du bidrar med din unika kunskap och kompetens till dina kollegor och är generös med att samarbeta över programgränserna.

I rollen ser du till att projektresultat uppnås genom löpande planering och uppföljning, samtidigt som ditt angreppssätt tillåter kreativitet och en hög grad av flexibilitet så att de lösningar som utvecklas ger största möjliga värde.

Vem är du?

Du är en erfaren projektledare med ett coachande tillvägagångssätt som leder projekt med mål och riktning. Du är en ”doer” med en egen motor samt har affärsmässighet i kombination med hållbarhetsnytta i fokus. Du är en strukturerad problemlösare som är flexibel och trivs i att anpassa dig i en föränderlig kontext.

Du har ett starkt driv i att bidra till att vår verksamhet ligger i framkant. Du är nyfiken, innovativ och modig samt vill ständigt utveckla dig själv. Du är trygg i ditt självledarskap och tar stort eget ansvar samt prioriterar löpande.

Du är också duktig på att skapa och bibehålla goda relationer. Du är en god kommunikatör på såväl svenska som engelska och van att driva frågor om hållbarhet på ett inspirerande sätt.

Utöver ovanstående har du:

  • Akademisk examen som Civilekonom, Civilingenjör eller liknande
  • 5-8 års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Goda erfarenheter av att leda komplexa projekt.
  • God förståelse för affärsdrivande verksamheter.
  • God kunskap och stort engagemang i hållbarhetsfrågor såsom cirkulär ekonomi, klimat, kemikalie- och materialkunskap eller nudging.
  • Erfarenhet och god kunskap vad gäller affärsutveckling med fokus på att utveckla projekt för senare uppskalning.
  • Meriterande med ytterligare kompetenser såsom erfarenhet av påverkansarbete, beteendevetenskap, förändringsledning etc.

Detta kan vi erbjuda

En framåtlutad arbetsplats med personer som besitter en bred kompetens inom social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Organisationen andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.

Tjänsten är ett vikariat på heltid under cirka 13 månader med tillträde i januari 2021. Tjänsten är baserad i Stockholm.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 30 oktober 2020. Skicka ditt CV och ett personligt brev till , märk ansökan ”Projektledare”. Vi tar enbart emot ansökningar via denna mail. Intervjuer kommer att ske löpande.

Axfoundation strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet detta medför.

Vid frågor kontakta Maria Smith, Generalsekreterare.

Kontakt

Våra program

Aktuellt