Antibiotikaspaning v 42-43 2020

2020.10.26

Betydande minskning av försäljning av antibiotika för användning till djur i Europa. Fyra av fem tror att nästa pandemi kommer från den industriella djurhållningen. Och ökade klimat- och miljöambitioner i EU:s nya gemensamma jordbrukspolitik. Det är tre av nyheterna i veckans antibiotikaspaning som sammanställts av antibiotikaexpert Jenny Lundström.

Ta del av hela nyhetsbrevet

Och om du inte redan anmält dig så tipsar vi även om det digitala seminariet Antibiotic Resistance in the Anthropocene: Solutions to a multi-faceted problem in a rapidly changing world. Den 24 november bjuder Axfoundation och Prosperous Planet in till ett samtal som beskriver utmaningarna kring antibiotikaresistens – men dessutom utforskar möjliga lösningar utifrån företagande som förändringskraft. Välkommen!

Registrera dig kostnadsfritt här

Om nyhetsbrevet

Varannan vecka gör Jenny Lundström, veterinär och expert inom antibiotikaresistens, en spaning som bevakar antibiotikafrågor, djurskydd, handelsfrågor och annat som har beröring med Axfoundations projekt rörande antibiotika till livsmedelsproducerande djur.

Aktuellt inom antibiotika

Intervjuer