2023-03-21
Over & Oat – kan pressrester av havredryck bli till nya livsmedel och material?
För varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En...
Läs merFör varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En restprodukt som idag går till biogas, gödsel eller i bästa fall foder, trots att den är rik på både fiber och protein och skulle kunna användas till livsmedel. Problematiken har väckt Axfoundations intresse: Hur kan branschen samarbeta för att ta tillvara på restflödena på ett både miljömässigt och ekonomiskt hållbart sätt? Och hur kan restprodukterna istället användas för att skapa nya livsmedelsprodukter eller material?
2023-03-21
För varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En...
Läs mer2021-11-01
“Vår mat ska helst inte äta vår mat.” Det var en av grundtankarna bakom projektet...
Läs mer2021-09-08
Under det senaste decenniet har efterfrågan ökat explosionsartat för e-handelstjänster inom dagligvaruhandeln. Detta har resulterat...
Läs mer2021-05-09
I projektet ReSvinn har Axfoundation varit med och kartlagt hinder och nycklar för redistribution av...
Läs mer2021-01-18
Sverige importerar över 1,700 ton ull varje år, samtidigt som mer än hälften av den...
Läs mer2020-11-20
Allt fler företag sätter mål och strategier för en mer hållbar plastkonsumtion, men få har...
Läs mer2020-10-20
I projektet ”Smarta Loopar” utforskades möjligheterna för insamling av mindre, men renare flöden av plast...
Läs mer2020-03-12
Dagens linjära ekonomi bygger på en kortsiktig affärslogik som utnyttjar jordens ändliga resurser på ett...
Läs mer