2023-03-21
Over & Oat – kan pressrester av havredryck bli till nya livsmedel och material?
För varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En...
Läs merFör varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En restprodukt som idag går till biogas, gödsel eller i bästa fall foder, trots att den är rik på både fiber och protein och skulle kunna användas till livsmedel. Problematiken har väckt Axfoundations intresse: Hur kan branschen samarbeta för att ta tillvara på restflödena på ett både miljömässigt och ekonomiskt hållbart sätt? Och hur kan restprodukterna istället användas för att skapa nya livsmedelsprodukter eller material?
2023-03-21
För varje liter havredryck som produceras genereras samtidigt 2 dl pressrester, så kallat havreokara. En...
Läs mer2023-02-22
Ris är ett av världens mest konsumerade spannmål, men odlingen är ofta förknippad med omfattande...
Läs mer2022-08-30
Under Människans Natur 2022 samlade Axfoundation över 200 experter, påverkare, tänkare, beslutsfattare, entreprenörer och möjliggörare...
Läs mer2022-06-14
Inom ett par år väntas EU implementera en ny lagstiftning som kräver att alla produkter...
Läs mer2021-11-10
I Sverige använder vi årligen stora mängder grödor som medför risker i leverantörsleden kopplade till...
Läs mer2021-11-01
“Vår mat ska helst inte äta vår mat.” Det var en av grundtankarna bakom projektet...
Läs mer2021-09-08
Med den växande e-handeln inom dagligvaruhandeln ökar också konsumtionen av plast- och papperspåsar. Påsar som...
Läs mer2021-09-02
Genom ”Antibiotikaplattformen – från gård till gaffel” vill Axfoundation och KSLA kraftsamla och samordna en...
Läs mer