YeastGuard – kan ett levande material minska matsvinn?
Nästan 60 % av all skördad frukt och grönt slängs. Det finns därmed ett stort...
Läs merNästan 60 % av all skördad frukt och grönt slängs. Det finns därmed ett stort behov av innovativa lösningar som kan hantera en av de största matsvinnsbovarna: mögeltillväxt. I projektet YeastGuard samarbetar därför forskare och experter från Chalmers tekniska högskola, Aalto universitet, Axfoundation och RISE för att bana väg för en ny lösning baserade på naturliga processer. Målet? Att utveckla ett levande material med jäst som ska hämma tillväxten av mögelsvampar, minska matsvinnet och stärka livsmedelssystemet.
Nästan 60 % av all skördad frukt och grönt slängs. Det finns därmed ett stort...
Läs merMindre än en femtedel av Sveriges fiskfångst når tallriken. Ett enormt resursslöseri som projektet Sillfärs...
Läs merEtt matsystem som nyttjar ekosystemtjänster och samtidigt är lönsamt, är det möjligt? För att ta...
Läs merSolenergi är en ren och förnybar energikälla med stora miljö- och klimatfördelar, men också utmaningar....
Läs merGår det att tillgodogöra sig likvärdiga mängder mineraler från växtbaserad mat som från kött? Tyvärr...
Läs merTänk om ull kunde spåras längs hela den internationella ullvärdekedjan - från gård till slutligt...
Läs merPerenna grödor, det vill säga grödor som växer flera år på samma plats och inte...
Läs merAxfoundation och Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) samlar hela värdekedjan – från forskare och lantbrukare till foderproducenter...
Läs mer