Vi söker: Strukturerad och relationsbyggande assistent & koordinator (tillsatt)

2022.10.03

(Denna tjänst är tillsatt.) Är du en serviceinriktad och strukturerad person som gillar att arbeta självständigt? Trivs du med att agera spindeln i nätet och är du en möjliggörare? Är du en förtroendeingivande stöttepelare som är bra på att bygga relationer? Vill du dessutom vara en del av en organisation som arbetar konkret och praktiskt för ett mer hållbart samhälle? Då kanske just du är vår kollega!

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett hållbart samhälle. Vi tror på företagande som förändringskraft och på breda samarbeten med relevanta aktörer i samhället. Vi vill skapa verklig förändring. Inspirera människor som kommer i kontakt med det vi gör att agera för en hållbar värld, tillsammans med oss eller på egen hand. Axfoundations kommunikation spelar en central roll för att inspirera, sprida goda exempel och påverka såväl näringsliv som beslutsfattare.

Axfoundation arbetar med hållbarhet utifrån ett helhetsperspektiv, där miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet överlappar varandra. Inom Axfoundations tre programområden innoverar och accelererar vi hållbara lösningar som berör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar. Programområdena är: Hållbar produktion och konsumtion, Framtidens mat och Cirkulär ekonomi.

Om rollen

I rollen som assistent & koordinator fungerar du primärt som stöd till Axfoundations styrelseordförande och till Generalsekreteraren. Rollen är central för verksamheten som andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.

Som assistent till styrelseordföranden Alexandra Mörner (femte generationens familjeföretagare) är du ett stör i hennes många olika styrelseuppdrag. Arbetet omfattar administrativa uppgifter som att förbereda, planera och arrangera möten, hantera mötes- och resebokningar samt skriva mötesprotokoll. Som assistent till Generalsekreteraren omfattas ansvar för verksamhetens kontor såsom att ha en löpande dialog med hyresvärd, köpa in kontors- och profilmaterial etc. Stödet omfattar också att utveckla och förvalta vissa verksamhetsnära rutiner såsom onboardingprocessen för nyanställda men även att hantera samarbetsavtal, förbereda möten och planera/arrangera interna konferenser. Assistentdelen av rollen står för drygt hälften av befattningens arbetstid och har många kontaktytor.

Den andra delen av rollen, som koordinator, omfattar tidsbegränsade uppdrag där du självständigt eller tillsammans med kollegor driver ett utvecklingsarbete. Detta kan handla om att koordinera event och möten eller att sköta viss formell projektuppföljning och rapportering etc.

Om dig

Vi söker dig som är serviceinriktad och strukturerad samt har tidigare erfarenhet från, och trivs i, rollen som vd-assistent eller motsvarande. Vi ser att du har en hög integritet samtidigt som du trivs i andras sällskap och har lätt för att bygga goda relationer. Tidigare erfarenhet från hållbarhetsområdet är starkt meriterande, men ett personligt intresse för hållbar produktion, konsumtion och mat är också betydelsefullt.

Vi tror att du är en handlingskraftig do:er som är flexibel och trivs med att anpassa dig i en föränderlig kontext. Du är trygg i ditt självledarskap och tar stort eget ansvar samt prioriterar löpande. Vi värdesätter att du tar egna initiativ i ditt arbete och att du har förmågan att arbeta proaktivt och strukturerat för att hitta nya, smartare arbetssätt som utvecklar verksamheten.

Du är nyfiken, innovativ och modig och vill ständigt utveckla dig själv. Dessutom har du goda IT-kunskaper och god datorvana då rollen omfattar dagligt arbete i Office 365, digitala mötessystem och signeringsprogram. Du har lätt för att uttrycka dig samt talar och skriver obehindrat i både svenska och engelska.

Axfoundation strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet detta medför.

Vi erbjuder

En framåtlutad arbetsplats med kollegor som besitter en bred kompetens inom hållbarhetsfrågor och med en tydlig ambition att driva verklig förändring genom kommunikation. Organisationen andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med planerat tillträde snarast möjligt. Vi tillämpar provanställning. Tjänsten är placerad på Axfoundations kontor på Östermalmsgatan 40 i Stockholm. Axfoundation tror på betydelsen av det fysiska mötet för att möjliggöra samarbete, relationsbyggande, kreativitet och lärande samtidigt som vi erbjuder möjligheten att variera arbete på kontoret med arbete hemifrån.

Personen som anställs kommer att formellt rapportera till Axfoundations Generalsekreterare, men kommer också ha ett mycket nära samarbete med styrelseordförande Alexandra Mörner.

Din ansökan

Skicka din ansökan till och ange ’Assistent & projektkoordinator’ i ämnesraden. Vid frågor vänligen kontakta Maria Smith via mail eller telefon 076-1452820. Sista ansökningsdag: 20 november 2022. Då vi rekryterar löpande kan tjänsten tillsättas före sista ansökningsdag.

Kontakt