Vi söker: Digital projektledare (vikariat)

2022.12.07

(Tillsatt) Vill du arbeta konkret och praktiskt för ett mer hållbart samhälle? Är du en projektledare som vill arbeta med digitala lösningar som effektivt driver på den hållbara omställningen? Då kanske just du är vår kollega!

Om Axfoundation

Axfoundation är en fristående, icke vinstdrivande verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett hållbart samhälle. Vi tror på företagande som förändringskraft och på breda samarbeten med relevanta aktörer i samhället. Vi vill skapa verklig förändring. Inspirera människor som kommer i kontakt med det vi gör att agera för en hållbar värld, tillsammans med oss eller på egen hand.

Axfoundation arbetar med hållbarhet utifrån ett helhetsperspektiv, där miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet överlappar varandra. Inom Axfoundations tre programområden innoverar och accelererar vi hållbara lösningar som berör sakerna vi köper, maten vi äter och resurserna vi nyttjar. Programområdena är: Hållbar produktion och konsumtion, Framtidens mat och Cirkulär ekonomi.

Det här är din roll på Axfoundation

Som digital projektledare med hållbarhetskompetens har du en förståelse för vilka typer av digitala lösningar som kan bidra till att lösa komplexa hållbarhetsutmaningar. Det kan handla om spårbarhet, digitala produktpass, ed-tech, eller digitala konsumentnära lösningar. I din roll som projektledare kommer du att analysera behov, identifiera effektiva digitala lösningar och jobba med våra partners för att realisera dem, primärt inom programområdet Hållbar produktion och konsumtion samt Cirkulär ekonomi. Syftet är att bidra till att lösa globala och lokala hållbarhetsutmaningar samt bidra till transformativ förändring inom hållbart företagande. I din roll som projektledare kommer du att driva ett antal parallella projekt tillsammans med andra aktörer såsom forskare, experter, entreprenörer och företagsrepresentanter.

För att lyckas i rollen håller du dig uppdaterad på det senaste inom ditt kunskapsområde och utvecklar ständigt ditt kontaktnät bland viktiga intressenter. Du bidrar med din unika kunskap och kompetens till dina kollegor och är generös med att samarbeta över programgränserna.

I rollen ser du till att projektresultat uppnås genom löpande planering och uppföljning, samtidigt som ditt angreppssätt tillåter kreativitet och en hög grad av flexibilitet så att de lösningar som utvecklas ger största möjliga värde.

Om dig

Du är projektledare med en bakgrund inom start up eller annan verksamhet där digitala lösningar bidrar till hållbar produktion och konsumtion eller annan typ av samhällsförändring. Utöver erfarenhet av projektledning har du hög digital kompetens och har exempelvis arbetat som produktledare/product manager, projektledare inom konsumentnära digitala tjänster, eller annan form av datadrivet arbete inom hållbarhet. Du har vana att driva projekt med en egen motor samt har affärsmässighet i kombination med hållbarhetsnytta i fokus. Du är en strukturerad problemlösare som är flexibel och trivs i att anpassa dig i en föränderlig kontext.

Du har ett starkt driv i att bidra till att vår verksamhet ligger i framkant. Du är nyfiken, innovativ och modig samt vill ständigt utveckla dig själv. Du är trygg i ditt självledarskap och tar stort eget ansvar samt prioriterar löpande.

Du är också duktig på att skapa och bibehålla goda relationer. Du är en god kommunikatör på såväl svenska som engelska och van att driva frågor om hållbarhet på ett inspirerande sätt.

Utöver ovanstående har du:

  • Akademisk relevant examen, t.ex. inom systemvetenskap, interaktionsdesign, design och produktutveckling, alternativt har jobbat med relevanta digitala lösningar under flera år.
  • God kunskap och stort engagemang i hållbarhetsfrågor såsom spårbarhet, klimat eller cirkulär ekonomi.
  • Minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet.
  • Goda erfarenheter av att leda komplexa projekt.
  • Erfarenhet av affärsutveckling med fokus på att utveckla projekt för senare uppskalning.
  • Starkt meriterande är kompetens inom digitalisering och datadrivet arbete som bidrar till hållbarhet.

Vi erbjuder

En framåtlutad arbetsplats med personer som besitter en bred kompetens inom social, miljömässig och ekonomisk hållbarhet. Organisationen andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra.

Tjänsten är ett vikariat på heltid under cirka 14 månader med tillträde i mars 2023. Tjänsten är placerad på Axfoundations kontor på Östermalmsgatan 40 i Stockholm. Axfoundation tror på betydelsen av det fysiska mötet för att möjliggöra samarbete, relationsbyggande, kreativitet och lärande samtidigt som vi erbjuder möjligheten att variera arbete på kontoret med arbete hemifrån.

Befattningen rapporterar till Programansvarig för Hållbar produktion & konsumtion.

Din ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 15 jan 2023. Skicka ditt CV och ett personligt brev till , märk ansökan ”Projektledare”. Vi tar enbart emot ansökningar via denna mail. Intervjuer kommer att ske löpande.

Axfoundation strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet detta medför.

Vid frågor kontakta Viveka Risberg, Programansvarig Hållbar produktion & konsumtion på e-post eller telefon 072-518 00 95.

Kontakt