Vi söker: Platskoordinator till Torsåker gård

2023.02.06

Är du en strukturerad person som älskar service och har förmågan att se människors behov innan de själva gör det? Gillar du teknik och att lösa problem samt vill vara en del av en verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett mer hållbart samhälle? Då kanske just du är vår nya kollega! Just nu söker vi en Platskoordinator till Torsåker gård.

Om Torsåker gård

Torsåker gård är Axfoundations testgård och praktiska utvecklingscentrum, vackert beläget vid sjön Fysingen i Upplands Väsby. Genom Torsåker gård bidrar Axfoundation till att accelerera omställningen till hållbara livsmedelssystem för klimatet, miljön och folkhälsan – samt medverkar till att öka takten inom hållbar livsmedelsinnovation.

På Torsåker gård, träffas en mängd olika aktörer – forskare, producenter, entreprenörer, representanter från handeln och grossistled med mera – för kunskapsutbyte och praktisk innovation. Som fristående och icke vinstdrivande verksamhet samlar Axfoundation både näringsliv och akademi, för att tillsammans utveckla innovativa, systemförändrande lösningar som kan skalas upp och bidra till en hållbar utveckling.

Ladugården, Torsåker gårds huvudbyggnad som uppfördes på 1760-talet, har nyligen omvandlats till ett modernt livsmedelsutvecklingscentrum där varje besökare är en del av en testbädd för framtidens hållbara måltider. Ladugården inrymmer fyra testkök, ett restaurangkök, ett bageri samt mötes- och seminariefaciliteter. Därutöver har vi verksamhet i gårdens gamla tvätteri ”Follyn” samt ”Magasinet” som idag är projektledarkontor. På Torsåker gård drivs projekt tillsammans med forskare och praktiker. På gården finns även en mötesverksamhet där utvalda gäster serveras goda och hållbara måltider utefter Axfoundations utvecklade måltidskoncept. Konceptet bygger på den senaste forskningen kring vad som är hälsosamt för både planet och människa. Gården är inte öppen för allmänheten så alla möten är planerade.

Om rollen

Vi söker dig som i rollen som Platskoordinator vill ansvara för gästupplevelsen samt vara del av den operativa verksamheten på Torsåker gård. I din roll bidrar du till att uppnå Axfoundations målsättning med Torsåker gård genom att säkerställa att våra lokaler alltid är i strålande skick samt en mötes- samt servicehantering av mycket god kvalitet.

I rollen ingår följande ansvar och huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Som Platskoordinator har du ansvar för första intrycket i lokalerna Ladugården, Magasinet och Follyn – interiört och exteriört. De ska alltid vara i ordning och se prydliga ut. Du ansvarar för växter, kaffe, frukt, fika m.m. och att det finns tillräckligt med inventarier såsom glas och porslin, vaser, dukar, servetter, ljus etc.
  • Du är kvalitetssäkrare för städ och tvätt samt är kontaktperson mot dessa samarbetspartners för planeringen utifrån verksamhetens behov.
  • Du deltar i det dagliga löpande arbetet, allt från gästkontakt, servering och förberedelser för möten och event på Torsåker gård. Under säsong förekommer även en del arbete i köksträdgården där vi odlar grönsaker, bär och örter.
  • Utöver detta har du hand om inventering samt har koll på att verksamhetens höga krav på hygienrutiner efterföljs. Det är ditt ansvar att all personal och besökare har kunskap om och förståelse för fastlagda rutiner (både gällande livsmedelshygien och arbetsmiljö/säkerhet) och kontroller samt att dessa efterföljs.
  • Det är grundläggande att du deltar i regelbundna tillfällen för planering och organisering av arbetet tillsammans med verksamhetschef och platsansvarig
  • Arbetstiderna är varierande. Majoriteten är däremot förlagd till dagtid under vardagar.

Den operativa verksamheten på Torsåker gård omfattar idag fem heltidstjänster. Teamet på Torsåker gård arbetar tillsammans och sömlöst med kollegorna inom Axfoundation. Dessutom finns ytterligare samarbete och stödfunktioner genom en ekonomiansvarig som arbetar halvtid, en fastighetsansvarig som arbetar två dagar i veckan samt gårdspersonal som stöttar vad gäller utomhusmiljö, vaktmästeri, driftsrelaterade frågor med mera. Det finns även samarbetsavtal för servicetjänster som nyttjas vid arbetstoppar samt större möten/event.

Om dig

Som Platskoordinator läggs stor vikt vid din kvalitetsmedvetenhet. Som person är du därför strukturerad, noggrann och samtidigt duktig på att få människor att trivas. Det är också en stor fördel om du är händig och inte tvekar inför att skruva ihop ett skoställ eller starta om ett presentationssystem om det laggar. På Torsåker gård har vi olika ansvarsområden men vi överlappar varandra och hjälps åt med alltifrån trädgårdsarbete till servering när det krävs.

Du har lätt för att uttrycka dig samt talar och skriver obehindrat i både svenska och engelska. Tjänsten förutsätter att du har körkort och tillgång till bil Axfoundation strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet detta medför.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en heltidstjänst i fantastisk arbetsmiljö. Du kommer vara en del i en framåtlutad arbetsplats som andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra. Trots att kvälls- och helgarbete kan förekomma i samband med inbokade möten och events, så är det mer undantag än vardag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med planerat tillträde snarast möjligt. Vi tillämpar provanställning. Befattningen är en del av organisationen inom Fysingen Fastighets AB med arbetsplats på Torsåker gård i Upplands Väsby. Rollen har ett nära samarbete med Service- och platsansvarig Marie Wallin och rapporterar till Verksamhetschef Anna Henning Moberg.

Din ansökan

Skicka din ansökan till och ange ’Platskoordinator’ i ämnesraden. Vid frågor vänligen kontakta Maria Smith, Generalsekreterare på Axfoundation via mail eller telefon 076-1452820.

Sista ansökningsdag: 28 februari 2022. Då vi rekryterar löpande kan tjänsten tillsättas före sista ansökningsdag.

Kontakt