Vi söker: Kock & måltidskoordinator till Torsåker gård (tillsatt)

2022.10.03

Nu söker vi en kock & måltidskoordinator till Torsåker gård

Nu söker vi en kock & måltidskoordinator till Torsåker gård

(Denna tjänst är tillsatt.) Är du en självgående, kreativ och noggrann person som får saker att hända? Är du miljöintresserad och har ambitionen att som kock utvecklas inom hållbara måltidslösningar? Vill du dessutom vara en del av en verksamhet som arbetar konkret och praktiskt för ett mer hållbart samhälle? Då kanske just du är vår nya kollega! Just nu söker vi Kock & måltidskoordinator till Torsåker gård.

Om Torsåker gård

Torsåker gård är Axfoundations testgård och praktiska utvecklingscentrum, vackert beläget vid sjön Fysingen i Upplands Väsby. Genom Torsåker gård bidrar Axfoundation till att accelerera omställningen till hållbara livsmedelssystem för klimatet, miljön och folkhälsan – samt medverkar till att öka takten inom hållbar livsmedelsinnovation.

På Torsåker gård, träffas en mängd olika aktörer – forskare, producenter, entreprenörer, representanter från handeln och grossistled med mera – för kunskapsutbyte och praktisk innovation. Som fristående och icke vinstdrivande verksamhet samlar Axfoundation både näringsliv och akademi, för att tillsammans utveckla innovativa, systemförändrande lösningar som kan skalas upp och bidra till en hållbar utveckling.

Ladugården, Torsåker gårds huvudbyggnad som uppfördes på 1760-talet, har nyligen omvandlats till ett modernt livsmedelsutvecklingscentrum där varje besökare är en del av en testbädd för framtidens hållbara måltider. Ladugården inrymmer fyra testkök, ett restaurangkök, ett bageri samt mötes- och seminariefaciliteter. På Torsåker gård drivs projekt tillsammans med forskare och praktiker. På gården finns även en mötesverksamhet där utvalda gäster serveras goda och hållbara måltider utefter Axfoundations utvecklade måltidskoncept. Konceptet bygger på den senaste forskningen kring vad som är hälsosamt för både planet och människa. Gården är inte öppen för allmänheten så alla möten är planerade.

Om rollen

På Torsåker gård serveras måltider med utgångspunkt i vad den samlade forskningen anser är hållbart för både planet och hälsa. Vi tror att begränsningar föder kreativitet och vi använder därför endast råvaror som vi tror ingår i framtidens råvarukorg. Detta innebär i praktiken att du som kock tillagar hälsosam mat av råvaror från våra egna odlingar på plats samt den kringliggande naturen. I arbetet ingår också att arbeta nära innovationsteamet och använda råvaror från de projekt som är aktuella för tillfället. Ambitionsnivån när det kommer till hållbarhet, näring och smak är hög. I rollen arbetar du med att bereda, tillaga och ibland också servera måltider utefter Torsåker gårds måltidskoncept, som omfattar lunch, middag, fika samt dryck.

Arbetsuppgifterna omfattar även att planera och genomföra inköp av råvaror, inventera och se till att tillräckliga råvaror finns tillgängligt för att bedriva verksamheten på ett effektivt sätt. Ytterligare arbetsuppgifter är att assistera vid menyplanering, säkerställa en hög hygiennivå, genomföra kvalitetskontroller enligt egenkontrollprogram, ta emot varor samt säkerställa temperaturer med mera.

Som en del av din roll ingår också att ta hand om, och förädla, de grönsaker, bär och frukter som odlats samt vilda växter som finns på platsen – genom torkning, förvällning, mjölksyrning eller någon av alla de andra tekniker som tillämpas på gården. Vi lägger stor vikt vid att denna roll ska vara en stark bidragare till ambitionen att minimera matsvinn från verksamheten samt att skapa en unik upplevelse för gästerna på Torsåker gård.

Den operativa verksamheten på Torsåker gård omfattar idag tre heltidstjänster. Teamet kommer att förstärkas med två heltidstjänster där denna roll som Kock & måltidskoordinator, liksom Plats- & serviceansvarig är ny. Teamet på Torsåker gård arbetar tillsammans och sömlöst med kollegorna inom Axfoundation. Dessutom finns ytterligare samarbete och stödfunktioner genom en ekonomiansvarig som arbetar halvtid, en fastighetsansvarig som arbetar två dagar i veckan samt gårdspersonal som stöttar vad gäller utomhusmiljö, vaktmästeri, driftsrelaterade frågor mm. Det finns även samarbetsavtal för servicetjänster som nyttjas vid arbetstoppar samt större möten/event.

Om dig

Vi söker dig som har arbetat som kock i några år och då reflekterat över matens miljöpåverkan. Torsåker gård och Axfoundations uppdrag i sin helhet handlar om att bidra till en hållbar utveckling, därför ser vi att du delar dessa tankar och värderingar med oss.

Som kock läggs stor vikt vid din kvalitetsmedvetenhet. Som person är du strukturerad och organiserad med passion för matlagning och smak både i ett större och mindre format. All mat lagas från grunden, primärt utifrån våra projekt, råvaror odlade på gården och vilda växter från närliggande natur, vilket kräver planering samt ett logistiskt tänk. Dessutom är alla våra arbetslokaler visningsytor så att hålla mycket god ordning är naturligt för dig.

Du har förmågan att planera och driva ditt arbete framåt för egen maskin men gillar att få tips från kollegor och andra perspektiv så därför tvekar du inte att bolla frågeställningar när så behövs. Du är självgående med höga ambitioner och van vid att ta eget ansvar. Du har inga problem med att arbeta ensam men trivs också i en grupp av kollegor med helt olika yrkesmässig bakgrund och kompetens. Du drivs av att hela tiden förbättra och utveckla din kunskap och ditt hantverk. Dessutom tycker du att det är självklart att stötta kollegor och tvekar inte att kavla upp ärmarna och vara behjälplig samt stötta kollegor när det behövs.

Tjänsten förutsätter att du har körkort och bil. Goda kunskaper i svenska krävs då det är det gemensamma språket i köket. För att trivas i rollen är god fysisk form en förutsättning. Såväl tunga lyft som stående arbete är en naturlig del i arbetsvardagen liksom trädgårdsarbete vid säsong. Axfoundation strävar efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet detta medför.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en heltidstjänst i fantastisk arbetsmiljö. Du kommer vara en del i en framåtlutad arbetsplats som andas mod och entreprenörskap i ett klimat som är samarbetsinriktat och bygger på tillit till varandra. Arbetet är generellt sett förlagt till dagtid på vardagar. Trots att kvälls- och helgarbete kan förekomma i samband med inbokade möten, så är det mer undantag än vardag.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med planerat tillträde snarast möjligt. Vi tillämpar provanställning. Befattningen är en del av Fysingen Fastighets AB med arbetsplats på Torsåker gård i Upplands Väsby. Rollen rapporterar till Verksamhetschef Anna Henning Moberg.

Din ansökan

Skicka din ansökan till och ange ’Kock & måltidskoordinator’ i ämnesraden. Vid frågor vänligen kontakta Maria Smith, Generalsekreterare på Axfoundation via mail eller telefon 076-1452820. Sista ansökningsdag: 23 oktober 2022. Då vi rekryterar löpande kan tjänsten tillsättas före sista ansökningsdag.

Kontakt