Axfoundation rekryterar Swedwatchs kanslichef

2015.09.03

Axfoundation förstärker teamet med Viveka Risberg som Program Director inom området social hållbarhet. Frågor som rör mänskliga rättigheter och arbetsvillkor är centrala för en global hållbar utveckling. Sedan FN lanserade sin ”Guiding Principles on Business and Human Rights” har företag fått en allt tydligare roll och ett större ansvar inom detta område.

Syftet med rekryteringen är att skala upp Axfoundations verksamhet inom dessa viktiga frågor genom samarbeten med både civilsamhälle och näringsliv.

– Vi är otroligt glada att Viveka valt att komma och arbeta med oss på Axfoundation. Hennes gedigna erfarenhet och internationella perspektiv kommer att vara en stor tillgång för oss, säger Alexandra Mörner, styrelseordförande i Axfoundation.

Viveka Risberg kommer närmast från tjänsten som kanslichef på Swedwatch, en researchorganisation som granskar svenska företags verksamhet i utvecklingsländer. På Swedwatch ansvarade Viveka för verksamhetsplaneringen, det strategiska utvecklingsarbetet samt var ansvarig utgivare för organisationens granskande rapporter.  Dessförinnan arbetade Viveka som CSR-chef för H&M i Bangladesh med bland annat fabriksinspektioner, kapacitetsbyggande leverantörsaktiviteter och att koordinera CSR med inköpssidan.

– Axfoundation är sedan länge väldigt starka inom miljöfrågor. Nu ska den sociala delen förstärkas och det blir min uppgift. Jag kommer att arbeta med allt från arbetsvillkor och mänskliga rättigheter i globala leverantörsled till integrations- och mångfaldsfrågor i Sverige. Det ska bli enormt roligt och spännande, säger Viveka Risberg.

Viveka Risberg tillträder sin tjänst den 12 oktober 2015.